НОВИНИ

Инструмент за отмъщение

От началото на сезон Хари Кейн вече има три двубоя зад гърба си, в който е реализирал по три гола за Байерн.

Стефан Георгиев
от Стефан Георгиев
18:37, 06.11.2023
Чете се за: 04:50 мин.
Спорт
инструмент отмъщение
Слушай новината

Секунди след края на Класикер в съботната вечер Хари Кейн си направи селфи с топката от срещата. Просто защото тя му принадлежеше. Английският топнападател вкара хеттрик във вратата на Борусия Дортмунд и отнесе още една топка със себе си. С този темп бившият стрелец на Тотнъм скоро ще може да отвори магазин за спортни стоки в Мюнхен. От началото на сезона Кейн вече има три двубоя зад гърба си, в който е реализирал по три гола за Байерн. Общо има 15 гола в 10 срещи в Бундеслигата - постижение, което не се е отдавало на нито един друг новобранец в германското първенство. Бележи на всеки 58 минути, а в големите пет шампионата на Стария континент няма нито един друг играч с толкова много попадения.

Гръмката победа на баварците в дербито на Германия обаче има своето обяснение. Само няколко дни по-рано грандът от Бавария претърпя същинско унижение, отпадайки от турнира за Купата на страната от третодивизионния Саарбрюкен с 1:2. Резултат, който накара футболистите да потънат в земята от срам. Томас Мюлер отправи извинение в личния си профил в Инстаграм, като дори съжали, че футболистите не са отнесли с по-голямо уважение към привържениците след фиаското със Саарбрюкен. А това бяха лоши новини за ... Борусия Дортмунд. Защото беше ясно, че Байерн ще дойде разярен и готов да измие срама.

Начело със своя инструмент за отмъщение - Хари Кейн. Още в първите 8 минути гостите вече бяха отбелязали 2 гола, което ясно показа в каква посока ще се развива двубоят. Вечерта на Кейн беше започнала. Още един гол. И още един гол. Преди няколко сезона Роберт Левандовски подобри брадатия рекорд на великия Герд Мюлер за най-много голове в Бундеслигата в рамките на един сезон. В последния кръг на кампания 2020/2021 полякът прати топката във вратата на противниците за 41 път през сезона. Постижение с епохални измерения, защото всички смятаха, че никой никога няма да задмине Мюлер, поне докато в Бундеслигата се играят 34 мача - с 4 по-малко отколкото в Испания, Италия и Англия. Само две години и половина по-късно обаче новият рекорд отново изглежда застрашен. Ако продължава да бележи с тази честота, Хари Кейн би трябвало да приключи първенството с 51 гола. С 10 повече от Левандовски. Същият Томас Мюлер, който се извини на феновете по-рано, напомни за доста по-веселата страна на характера си, като се пошегува с английския си съотборник, че трябва да го подслоняват с по-просторни хотелски стаи заради топките, които ще прибира със себе си след мачовете.

Доста по-сдържан (дори троснат) беше треньорът на баварците Томас Тухел, който в интервютата около мача с Борусия отговаряше, че феновете не искат да слушат него, а експертите в студиото. Представянето на неговия отбор в дербито обаче накара дори Лотар Матеус да не пести комплименти. Срещата в Дортмунд, а след нея се оказа, че не Тухел, а колегата му на съседната скамейка Един Терзич трябва да е по-притеснен за обясненията си. В последните 10 мача между двата отбора, откакто Борусия надигра Байерн с 3:2 през ноември 2018, жълто-черните не са спечелили нито веднъж. Е, в конкретния случай можем лесно да намерим извинение. Просто баварците разполагаха с Хари Кейн.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Управителят на Пирин Атанас Дафинов подаде оставка
Управителят на Пирин Атанас Дафинов подаде оставка
Борис Бонев: Нямаме притеснения за нашата победа в София
Борис Бонев: Нямаме притеснения за нашата победа в София