НОВИНИ

Интензивно е движението на границата с Румъния

интензивно движението границата румъния
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:10, 09.09.2023
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Интензивно е движението на границата с Румъния, съобщиха от ГД "Гранична полиция". Трафикът е интензивен на граничните пунктове "Видин", "Кардам" и "Оряхово" за товарни автомобили на изход. Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"„Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8.00 до 20.00 часа.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички ГКПП. Граничните проверки на ГКПП "Калотина" се извършват на осем работни места за влизащи леки коли и на пет работни места за излизащи леки коли. Строително-монтажни работи налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

За да избегнат интензивния трафик, граничните власти съветват пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП "Брегово", ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Стрезимировци", ГКПП "Олтоманци".

По границата с Гърция движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От "Гранична полиция" препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границите със Северна Македония и Турция движението е нормално на всички пунктове.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бразилия разби Боливия, Неймар стана еднолично голмайстор №1 в историята на "Селесао"
Бразилия разби Боливия, Неймар стана еднолично голмайстор №1 в историята на "Селесао"
Киара Христова завърши на 16-о място на турнира по фигурно пързаляне от сериите Гран при за юноши и девойки
Киара Христова завърши на 16-о място на турнира по фигурно пързаляне от сериите Гран при за юноши и девойки