НОВИНИ

Ирена Анастасова, БСП: Машината вече отдавна не е препятствие пред купения вот

bnt avatar logo
от БНТ
18:38, 17.11.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас

Няма обстоятелства, при които от парламентарната група на "БСП за България" биха променили позицията си и биха оттеглили законопроекта си за хартиената бюлетина. Това заяви в студиото на "Още от деня" заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова.

Борбата с недействителните бюлетини и преодоляването на купения вот като явление са били мотивите за въвеждането на машините, но според Анастасова тези проблеми остават неразрешени.

"Нямам вече никакви съмнения. Аз съм убедена, че машината вече отдавна не е препятствие пред купения вот", допълни Анастасова.

Бившият коалиционен партньор на левицата "Продължаваме Промяната" постави ултиматум за оттегляне на законопроекта за хартиената бюлетина, за да има преговори за кабинет между двете политически групи.

"Не разбирам тази драма и тази истерия. Да напуснеш пленарната зала заради това и да се примиряваш с други неща, които според нас са много по-важни за българския гражданин в момента. Това наистина вече е подозрително. Не разбирам защо са се вторачили така в Избирателния кодекс, и по-точно в машинното гласуване, при положение, че ние не отменяме машинния вот", каза още Ирена Анастасова.

Тя изрази надежда, че са останали достатъчно неща, които да свързват БСП с бившите им коалиционни партньори - "Продължаваме Промяната" и "Демократична България", и те ще потърсят левицата за разговор за кабинет. Тя заяви, че от политическата група на БСП заявяват готовност за разговори.

"Това, че те не желаят да разговарят с нас, ако това наистина е така, е техен партиен проблем. Те го решават. На сила хубост не става", отбеляза заместник-председателят на БСП.

Коалиция между ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС не е възможна по думите на Ирена Анастасова.

"Ние имаме категорично решение, че няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане", подчерта тя.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Регионалният министър: АМ "Европа" може да бъде временно пусната до Нова година, но без последния слой асфалт
Регионалният министър: АМ "Европа" може да бъде временно пусната до Нова година, но без последния слой асфалт
Рафаел Надал завърши сезона с турдна победа над Каспър Рууд
Рафаел Надал завърши сезона с турдна победа над Каспър Рууд