НОВИНИ

Ирена Анастасова: Трябва да има разбирателство за бюджета заради оцеляването на големи групи хора

bnt avatar logo
от БНТ
19:01, 01.11.2022
Чете се за: 01:52 мин.
Политика
Слушай новината

В този крайно фрагментиран парламент трябва да бъде постигнато разбирателство за бюджета, защото става дума за оцеляването на големи групи хора в обществото. Служебният кабинет трябва да внесе Бюджет 2023. Това каза в "Още от деня" зам.-председателят на БСП Ирена Анастасова.

"Тезата, че служебният кабинет не внася в момента Бюджет 2023, защото всички ще се надговаряме и ще правим огромни харчове предизборно, е безпочвена", заяви тя.

Припомни, че миналата година по същия начин е бил коригиран внесеният бюджет, като не са били направени масови харчове и че като народни представители не си дават сметка, че трябва да бъдат направени разумни плащания.

Анастасова коментира и срещата на БСП с главния прокурор. Тя обясни, че Гешев е застъпил позицията, че търси диалог и че смята, че диалогът с институциите, включително и с НС, не е достатъчен и затова има проблеми в дейността на всички институции.

Главният прокурор освен това смята, че за да няма конкретни действия по високите етажи на властта и произнесени присъди, са виновни законотворците и некачествените закони, допълни Анастасова.

По време на срещата с Иван Гешев представителите от БСП са заявили, че не се отказват от поисканата му оставка. Анастасова смята, че трябва да се говори за дълбоки съдебни реформи, включително смяна на главния прокурор.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече от "Още от деня"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА победи Локомотив в Пловдив и отново поведе с пет точки на върха в Първа лига
ЦСКА победи Локомотив в Пловдив и отново поведе с пет точки на върха в Първа лига
Виктор Попов се завръща в групата на Черно море за домакинството на Левски
Виктор Попов се завръща в групата на Черно море за домакинството на Левски