НОВИНИ

Ирина Винер с жлъчен коментар за ансамбъла ни

ирина винер жлъчен коментар ансамбъла
bnt avatar logo
от БНТ
08:23, 08.08.2021
34633
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Отзвукът от Русия не закъсня след спечелването на златните олимпийски медали от българския ансамбъл по художествена гимнастика. По-малко от час, след като „Мила Родино“ прозвуча в Токио, президентът на федерацията на Русия Ирина Винер веднага обяви, че е имало заговор хегемонията на нейния отбор да бъде прекъсната в Япония.

„Още вчера казах, че това ще се случи, защото още в квалификациите стана ясно, че бутат България, че хегемонията на Русия трябва да бъде преустановена“, заяви Ирина Винер, очевидно недоволна от случилото се на Олимпиадата.

Българският ансамбъл заслужи златните отличия след изключително стабилна и много силна игра на финала в многобоя.

Въпреки това, една от най-влиятелните жени в този спорт, не е съгласна, още повече, че ден по-рано Линой Ашрам изпревари Дина Аверина за първото място в индивидуалната надпревара.

„Точно както беше написано в сайта на международната федерация. И това беше прякото задание към онова, което се случи вчера. Дина Аверина стана истински герой в интернет, социалните мрежи и повдигна патриотичния дух на страната ни, след като беше нагло ограбена на съчетанието, в което не допусна грешки, а оценката беше дадена след повече от пет минути“, заяви Ирина Винер за "РИА Новости".

„Днес се повтори същото, за съжаление. Защото още преди месец и половина на Европейското първенство Русия победи България, а днес в първото съчетание България направи разлика, въпреки че топките им бяха по-слаби. Още вчера предвидих това, разбрах, че хегемонията на Русия може да бъде прекъсната само със съдийска манипулация“, коментира Винер.

Според нея олимпийските традиции и правила са нарушени.

„Необходимо е да се пише не до международната гимнастическа федерация, а до Томас Бах (президент на МОК – бел.ред.), завърши Ирина Винер.

Руският олимпийски комитет вече е подготвил жалба за съдийство в художествената гимнастика и ще го изпрати и до ръководството на Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Адмирал Ефтимов: През тази трудна година ВМС се справиха успешно
Адмирал Ефтимов: През тази трудна година ВМС се справиха успешно
Екипи на огнеборци и военни остават на терен заради пожара край село Михилци (СНИМКИ)
Екипи на огнеборци и военни остават на терен заради пожара край село Михилци (СНИМКИ)