НОВИНИ

Искрен Арабаджиев, ПП: През последните 6 месеца не са взимани еднолични решения

bnt avatar logo
от БНТ
17:57, 02.07.2022
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Има доклади на ДАНС и информация, че служители и дипломати на руското посолство са извършвали дейности, несъвместими с Виенската конвенция. Това заяви в "Говори сега" председателят на социалната комисия в парламента и депутат от "Продължаваме промяната" Искрен Арабаджиев.

По думите му в България има 10 пъти повече руски дипломати и служители в дипломатическата мисия, отколкото български в Русия. Арабаджиев отхвърли твърденията, че решението за експулсирането на руските дипломати е еднолично на премиера Кирил Петков.

Коментира, че през последните 6 месеца не са взимани еднолични решения, а с експертни съвети и работни групи. Това е и довело до забавяне на част от решенията. Даде пример с реформата с КПКОНПИ, което е трябвало да се случи в първите 3 месеца. Също така избора на шеф на БНБ, КФН, реформа в регулаторите и други.

Искрен Арабаджиев оцени Асен Василев като изключително силна фигура, а с този ход искат да покажат, че са диалогични и не искат да тласнат държавата към предсрочни избори. За отношенията с президентството каза, че на институционално ниво няма проблем, но през последната седмица вижда разнопосочни сигнали от президента, като отчете разминавания по външнополитически теми - Украйна, руският газ и други.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Свалете приложението BNT News за Android или iOS и научавайте новините първи!


Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Иванов е полуфиналист при най-тежките на Евро 2022 по бора за юноши в Рим
Георги Иванов е полуфиналист при най-тежките на Евро 2022 по бора за юноши в Рим
Барселона се раздели с Адама Траоре и Люк де Йонг
Барселона се раздели с Адама Траоре и Люк де Йонг