НОВИНИ

ИТН: Не сме проблем, а решение на проблема. Но това явно ще се случи на следващите избори

итн сме проблем решение проблема явно случи следващите избори
bnt avatar logo
от БНТ
11:02, 12.08.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Депутатът от "Има такъв народ" Ивайло Вълчев изчете пред парламента декларация от името на ПГ на партията, в която обоснова мотивите за напускането на пленарната зала преди гласуването на решение за оставката на предложения за премиер в проектокабинета на ИТН Пламен Николов.

Ето и целият текст на декларацията:

Едва ли има български гражданин, който да не видя какво се случи при преговорите за съставяне
на кабинет на „Има такъв народ“.

Едва ли и има български гражданин, който да не помни, че ние заявихме, че няма да предложим кабинет, ако нямаме подкрепата на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. И тъй като те не ни подкрепиха и публично заявиха, че няма да ни подкрепят, ние направихме точно това, което казахме. Кое не е ясно и какъв е проблемът?! Защо сега се правите, че не разбирате,че с отказването на Пламен Николов практически мандатът не е изпълнен, а си организирате решение и дебати по толкова ясен казус?

Сн. БГНЕС

Защо сте се вторачили в „Има такъв народ“, при положение, че вие имате три четвърти от парламента, всички сте заедно и вашето минало го доказва. Едва ли помните толкова малко. БСП бяхте с ДПС, Мая Манолова беше от БСП и беше заедно с ДПС. Татяна Дончева беше от БСП и беше с ДПС. Христо Иванов беше министър на Бойко Борисов и се обръщаше към него с думата „шефе“.

Подкрепата на ДПС към ГЕРБ беше публична тайна, въпреки, че официално не бяха в коалиция. Те гласуваха толкова много закони заедно, че практически бяха в коалиция. Всичко това са факти, а поведението ви в момента е все едно това не се е случвало. Това е изумително.

След като говорихте за исторически шанс, сега имате историческия шанс пак да бъдете заедно - така, като винаги сте били. Така че престанете да обвинявате нас. Ние не сме проблем, а сме решение на проблема. Но това явно ще се случи на следващите избори.

Затова, сега парламентарната група на „Има такъв народ“ ще излезе от пленарната зала, за да не участва в този фарс; за да ви остави заедно, каквото е обективно вашето желание и ще се върне веднага, след като всичко това приключи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА ще довършва започнатото срещу Осиек
ЦСКА ще довършва започнатото срещу Осиек
Шампионският тост на Илиана Раева към гимнастичките (Видео)
Шампионският тост на Илиана Раева към гимнастичките (Видео)