НОВИНИ

Край на казуса с проектокабинета на ИТН, парламентът гласува решение

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:02, 12.08.2021 (обновена)
8713
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Парламентът гласува решението, с което да излезе от сложния юридически казус с изтеглената номинация на Пламен Николов за премиер от името на "Има такъв народ".

След извършена поименна проверка за присъствие в залата стана ясно, че има необходимия кворум от народни представители. Мнозинството прие акт на НС, с който на практика одобри оттеглянето на Пламен Николов от процедурата. Това позволява президентът Румен Радев да връчи втория, а след това и третия проучвателен мандат.

Част от политическите реакции на народни представители минути преди гласуването, вижте в прякото включване на Николай Минков.

По-рано, след като не можаха да съберат кворум при първия опит за гласуване, зам.-председателят на НС Кристиян Вигенин предложи 15-минутна почивка, за да се реши как да продължи дневният ред при така създалата се ситуация.

Липсата на достатъчен брой депутати стана факт, след като от ПГ на "Има такъв народ" обявиха, че напускат пленарната зала и няма да участват в гласуването на оттеглената кандидатура на Пламен Николов. Заявиха още, че ще се върнат след това, за да продължат дебатите.

Престанете да обвинявате нас. Ние не сме проблем, ние сме решение на проблема, но това явно ще се случи на следващите избори, каза от парламентарната трибуна депутатът от ИТН Ивайло Вълчев.

Сн. БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Иванов: ИТН показаха шокираща липса на култура в разговорите
Христо Иванов: ИТН показаха шокираща липса на култура в разговорите
Корнелия Нинова: Възможността е в третия мандат
Корнелия Нинова: Възможността е в третия мандат