НОВИНИ

Ива Митева: Говори се, че има колеги от ИТН, които ще се обърнат

bnt avatar logo
от БНТ
08:49, 17.06.2022
Чете се за: 01:45 мин.
Политика
Слушай новината

Продължава натискът към депутати на "Има такъв народ", каза Ива Митева от ИТН пред БНТ.

"Смятам, че не е допустимо да се изпращат есемеси и да се звъни от министър-председателя към наши депутати. Най-малко може да го прави някой друг. Не знам в какви времена живеем, но се опитва да ги обработва. Това ще е до гласуването в сряда или четвъртък. Ще видим как ще гласуват колегите. Ще видим дали някой се е поддал. Говори се, че ще има колеги, които ще се обърнат. Надявам се да няма такива", каза Митева.

Тя заяви още, че няма номинация на ИТН за председател на парламента. Който и да бъде председател, ще му бъде изключително трудно, защото трябва да стои срещу 239 души и да се съобразява с всеки от тях, допълни Митева.

За вчерашния протест тя каза:

"Не ми се иска да се връщаме към площадната демокрация. Има процедури, нека да вървим по тях. Има ред, да го спазваме. Нека да не настройваме хората един срещу друг. Днес чух, че сме мафия, вчера чух, че сме мафия, аз доказателства за това не виждам. Не чувам имена на мафията, нека да ги кажат, да ги покажат, да извадят доказателства. Ако сме мафия, искам да попитам коалиционните партньори, защо не ни го казаха до сега, защо не изнесоха документи, а сега ни го казват?".

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Второ поражение за баскетболните национали на колички в Босна
Второ поражение за баскетболните национали на колички в Босна
Михаил Миков: Започва едно горещо политическо лято на софийските площади
Михаил Миков: Започва едно горещо политическо лято на софийските площади