Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Ива Митева свиква извънредно заседание на НС заради кадрите с полицейско насилие над протестиращи

от БНТ
22:42, 14.08.2021
5185
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
ива митева свиква извънредно заседание заради кадрите полицейско насилие протестиращи
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Заради публикуваните кадри с полицейско насилие от втория ден на протеста през миналото лято председателят на парламента Ива Митева обяви, че свиква извънредно заседание във вторник, 17 август, от 10.00 ч.

Целта - изслушване на министъра на вътрешните работи за предприетите действия за установяване на лицата, превишили правомощията си, наложените наказания и взетите мерки за недопускане на подобни прояви.

Българският парламент, като еманация на волята на народа и гарант за върховенството на закона, не може да остане настрана от показаното във видеоматериалите, пише Митева в изявление, публикувано на сайта на Народното събрание.

Ето и целия текст на изявлението:

"С възмущение, болка и тревога гледах публикуваните кадри с насилието над протестиращите млади хора през лятото на 2020 г. Споделям това не само като председател на Народното събрание и юрист, но и като гражданин, жена и майка.

Българският парламент, като еманация на волята на народа и гарант за върховенството на закона, не може да остане настрана от показаното във видеоматериалите.

С правото, дадено ми от Конституцията, ще свикам извънредно заседание на Народното събрание на 17 август 2021 г. (вторник) от 10.00 часа за изслушване на министъра на вътрешните работи за предприетите действия за установяване на лицата, превишили правомощията си, наложените наказания и взетите мерки за недопускане на подобни прояви".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Националисти опитаха да нахлуят в президентството на Украйна, има ранени
Националисти опитаха да нахлуят в президентството на Украйна, има ранени
Талибаните вече са на 40 км от Кабул
Талибаните вече са на 40 км от Кабул