НОВИНИ

Ивайло Мирчев, ПП-ДБ: Ще предложим силно реформистко правителство, което има възможност да бъде подкрепено от всички

bnt avatar logo
от БНТ
09:25, 01.03.2023
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

"Продължаваме Промяната - Демократична България" няма да влиза в коалиция с ГЕРБ-СДС след изборите. Ако получат първия мандат обаче, ще предложат силно реформистко правителство на ПП-ДБ с ясни ангажименти, което има възможност да бъде подкрепено от всички останали политически сили, включително и от ГЕРБ-СДС. Това заяви в "Денят започва" Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

"Ние не подкрепяме коалиция с ГЕРБ. Искаме да има управление, но в никакъв случай то да не е за сметка на заявките, които ще дадем в тази кампания. Готови сме след изборите да съставим правителство с ясна заявка за влизане в еврозоната, Шенген, ПВУ и най-важното - конституционна реформа на прокуратурата. А ГЕРБ саботира подобна реформа по всякакъв начин. Искаме свободна страна, в която има истинска борба с корупцията, а не прокурорски чадър. От 10 санкционирани по "Магнитски" в ЕС, 8 са от България. Да де, ама другите двама са осъдени, а нашите 8 не са, като някои от тях дори са доказано невинни", посочи Мирчев.

Според него проверката на европейската прокуратура в ТЕЦ-овете в Маришкия басейн няма общо с предстоящия вот, защото в последно време у нас има избори на всеки няколко месеца.

Мирчев посочи, че при реденето на листите в "Да България", чийто представител е той, не е имало напрежение.

"При реденето на листите в "Да България" не сме имали проблеми. На ми е работата да се бъркам във вътрешните неща на ПП и ДСБ. Механизмът на реденето си е вътрешно коалиционна тема. Има добро представителство гражданско в листите. Нека отчитаме, че сме 6 партии вътре и доста сериозна зрялост, която се прояви в този процес", коментира той.

Ивайло Мирчев изтъкна още, че във формацията имат притеснения относно модернизацията на армията. Според него има съпротива на ниво президент.

Целия разговор вижте във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Карлос Алкарас се отказа от участие на тенис турнира в Акапулко
Карлос Алкарас се отказа от участие на тенис турнира в Акапулко
Петата в света Каролин Гарсия с успешен старт в Монтерей
Петата в света Каролин Гарсия с успешен старт в Монтерей