Ивайло Вълчев, ИТН: Нито една партия не попита за министрите

от БНТ
08:30, 30.07.2021
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

Нито една партия не попита за министрите. Разговорите стигнаха до оня ден, когато бяхме изненадани сутринта да чуем нещо, което не чухме тогава, когато говорихме на една маса очи в очи, където си казахме съвсем различни неща. Това, което не искаме да се загуби, е здравият разум и логиката, прогресът, който направихме тези дни, да върнем нещата в нулева точка и след някой друг месец да се ходи на избори. Това коментира в "Денят започва" Ивайло Вълчев от "Има такъв народ".

По думите му няма по-тежко от това да предложиш кабинет и да застанеш зад него.

"Ние няма да кажем днес едно, утре друго. Този ход на Трифонов трябваше да покаже, че ние сме готови да носим отговорност. Нашето желание е всички разговори да дадат резултат. Не е ставало дума за коалиция. В момента имаме една врата, която не е затворена, през нея може да влезе добър герой", допълни Ивайло Вълчев.

Радостин Василев от "Има такъв народ" добави, че е крайно време да има редовно правителство.

"Най-голямо припокриване имахме с "Демократична България" по платформите по политики. ДБ е партньор, който чувствахме близък, най-вече във връзка със съдебната реформа, беше огромна грешка да се подходи така с нас, бяхме честни с тях, че предлагаме ние кабинета и ние носим отговорността. ДБ може би щяха да бъдат първият партньор, с който да споделим личностния състав на кабинета. Ние имаме една единствена среща с ДПС, в която стана ясно, че видимо се разминаваме по политики", каза Радостин Василев.

По думите му "Има такъв народ" не води преговори с БСП, а разговори по секторни политики.

"Необяснимо е опитите на определени кръгове да ни причислят, да ни вменят задкулисие и участие на ДПС във властта чрез нас, което е абсурдна теза. Ние реално сме заявили, че търсим подкрепа единствено от "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Когато казахме, че до петък има вероятност да представим състав на кабинет, това накара външни сили да се опитат да ни принудят. Феърплеят беше изместен от нечестната игра. Моята кандидатура ще бъде до последно в тайна. Не искам да мисля върху сценарии избори 2 в 1", каза още Радостин Василев.

Вижте повече във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кола се вряза в заведение в Париж - един е загинал, има ранени
Кола се вряза в заведение в Париж - един е загинал, има ранени
Проф. Радостина Александрова: Дори най-обикновените маски дават защита
Проф. Радостина Александрова: Дори най-обикновените маски дават защита