Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Иван Ченчев: Народното събрание взема неинформирани решения

bnt avatar logo
от БНТ
07:55, 16.11.2023
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Народното събрание взема неинформирани решения. В Комисията по отбрана, когато трябваше да се дебатира и съгласува изпразването на военните ни складове със снаряди, които уж били с изтекъл срок на годност, след това нямаше поднесен доклад от страна на Министерство на отбраната и към ден днешен. Нито един народен представител не знае колко снаряди трябва да сме дали, изпразнени ли са складовете, какъв е срокът на годност. Това заяви заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Иван Ченчев в "Денят започва".

Според него това правителство не е осъществило политиките, които са били заложени.

"Един вот на недоверие не е само математика, той има за цел да покаже на хората нередностите в политическите действия. Политическите действия сочат, че при това правителство няма никакво подобрение. Мерките, които бяха зададени, изобщо не бяха изпълнени, нещата, които се случиха са комични", обясни депутатът от "БСП за България".

Той обясни, че от известно време искат оставката на Тодор Тагарев.

"Политиката, която Тодор Тагарев води, е много едностранчива и по отношение на страйкърите. Това са пропуски от страна на Министерство на отбраната", каза Ченчев.

Според Ченчев изхода от политическата криза е оформянето на националните приоритети и каузи.

"Вчера много сериозно обсъдихме проблема с демографията с представители от Европа и от офиса на господин Станишев. Там положението е катастрофално. Смятам, че това е една от националните ни каузи", уточни Иван Ченчев.

Заместник-председателят на "БСП за България" обясни при какви условие парламентарната група ще одобри бюджета на страната.

"БСП ще подкрепи нещо в бюджета на Асен Василев, ако има то е социално и добро. Виждаме,че в последните седмици, че ще вдигат пенсиите и заплатите, ако наистина е така, ще го подкрепим, но няма да подкрепим бюджет с такива данъци", обясни Ченчев.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тест на системата BG-ALERT отново в няколко области
Тест на системата BG-ALERT отново в няколко области
Актьорите от сериала "Приятели" почетоха покойния Матю Пери
Актьорите от сериала "Приятели" почетоха покойния Матю Пери