НОВИНИ

Иван Гешев: Приключва делото за атентата в Сарафово

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
10:58, 28.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
Криминално
Снимка: БГНЕС

Пред съда са представени достатъчно доказателства, че Хизбула стои зад организацията и финансирането на терористичния акт на летище Сарафово край Бургас. Подсъдимите са пряко свързани с военното крило на организацията. Двама са обявени за международно издирване.

Пледоариите ще бъдат изслушани на 17 септември. Това коментира днес при посещението си в Дупница главният прокурор Иван Гешев.

Иван Гешев, главен прокурор: За Сарафово ще ви кажа, че на 17 септември предстоят пледоариите на защитата и на прокуратурата, след което предстои присъда. Надявам се в някаква степен да има справедливост за загиналите граждани на държавата Израел, включително и за българския граждани. За никого не е тайна, че зад този терористичен акт стои като логистика и финансиране според наблюдаващите прокурори и доказателствата, събрани от тях организацията "Хизбула". В България не може да бъде привлечена към наказателна отговорност организация и юридическо лице. Наказателната отговорност е лична. Макар и задочно към наказателна отговорност са привлечени лица, свързани с тази организации, някои ги наричат част от военното крило на "Хизбула". Има доказателства, че принадлежат към "Хизбула".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България до 19 година срещу Словакия в битка за 5-8 място
България до 19 година срещу Словакия в битка за 5-8 място
Златан Ибрахимович остава в Милан
Златан Ибрахимович остава в Милан