НОВИНИ

Гешев: Ще направим всичко възможно да не се връщат "мутренските времена" (ВИДЕО)

bnt avatar logo
от БНТ
10:07, 28.08.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Криминално

Продължава специализираната акция край Дупница, свързана с изчезването на Янек Миланов. Задържани са 4 лица.

Полицаи и жандармеристи с кучета претърсват нива по пътя близо до Дупница. На място е главният прокурор Иван Гешев.

"Не смятам да коментирам защо се претърсват точно тези 120 км и тази площ", каза Гешев.

Дупница е блокирана от полиция. Под ръководството на прокуратурата в града се провежда специализирана операция от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", Националната полиция и отряда за борба с тероризма.

По думите му полицаите са подготвени да останат и няколко дни, "докато не се претърси цялата площ и не се извършат всички възможни мероприятия".

"Капланов е задържан и има качеството на обвиняем по друго досъдебно производство", заяви Гешев по повод случая с изчезналия 43-годишен Янек Миланов.

"На място са екипи от сектора за противодействие на тежките престъпления, т.е. убийствата от Главна дирекция национална полиция, доста сериозна организация от цялата страна. Работи се включително и по прекъсване на определени помещения и обекти, които са набелязани, включително паралелно започване на масирана специализирана полицейска операция на цяла Дупница по различни сегменти за противодействие на престъпността", каза главният прокурор.

Допълнително се провежда акция по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, съвместно с ГДБОП, касаещо разпространението на наркотични вещества.

"Ще направим всичко възможно да не се връщат т. нар. "мутренски времена". Ако някой не е разбрал, че не сме 90-те години, ще го разбере по трудния начин", категоричен бе Гешев.

Главният прокурор заяви, че не му е известно да има запитване от германската страна за Емилиян Гебрев.

Ако германските колеги се интересуват от нещо по международно-правното сътрудничество, ще отговаря на всички въпроси. Към този момент не ми е известно да има такова запитване, каза Гешев.

В четвъртък списание "Шпигел" разкри, че германски лекари търсят прилики между състоянието на руския опозиционер Алексей Навални и отравянето на българския бизнесмен Емилиян Гебрев преди 5 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Крушарски: Нищо лесно няма
Крушарски: Нищо лесно няма
Стамен Белчев: Няма как да се зарадвам от такава победа
Стамен Белчев: Няма как да се зарадвам от такава победа