НОВИНИ

19 дни издирват изчезналия Янек Миланов

bnt avatar logo
от БНТ
18:21, 19.08.2020 (обновена)
5370
Чете се за: 01:08 мин.
Криминално

19-и ден издирват 43-годишния Янек Миланов от Дупница. На 31 юли вечерта той излиза от дома си, качва се в автомобил и изчезва.

Днес водолази започнаха да претърсват язовир „Дяково" като част от акцията по издирването му.

Претърсването започна рано тази сутрин от местата, където има лесен достъп с автомобил до самите води на язовир „Дяково". Началото бе поставено от ръкава на язовира, който е в близост до село Кременик. В издирването на 43-годишният Янек от Дупница се включиха водолази, специалисти от полицейската служба в Кюстендил, както и пожарникари.

Претърсват язовир „Дяково", защото от прокуратурата в Кюстендил имат данни, че районът е пряко свързан с изчезването на Янек Миланов.

Братът на Янек Марио Миланов призова чрез видеообръщение в социалните мрежи главния прокурор Иван Гешев да окаже помощ за разследването.

"И се обръщам към него човешки, ако има възможност да дойде и да помогне за разрешаване на случая. Аз няма да спра да се боря докато не намеря брат си", каза Марио Миланов - брат на Янек Миланов.

"От полицията казват, че са извършвани претърсвания, но не са използвани кучета, което според нас, хората, които познаваме Янек, това е голяма грешка. Грешка е и фактът, че са липсвали ефективни разпити на свидетели в първите часове. Реално в момента се работи, но не знам дали не е твърдо късно", каза Десислава Панайотова.

"Телефонът му е изключен на територията на град Дупница, но не е ясно, че той е бил с телефона си по това време", каза Марио Миланов - брат на Янек Миланов.

Мистериозно изчезналият Янек Миланов живее от 17 години във Франция. Всяко лято се прибира в родния си град Дупница. Съседите му го определят като кротък и спокоен мъж.

Местни жители коментират, че вероятно служител на братя Галеви, е замесен в изчезването на Янек, защото между тях е имало вражда.

От прокуратурата обаче се въздържаха да потвърдят тази информация. Уточниха, че работят по всички възможни версии, но основната е отвличане.

Главният прокурор следи случая от самото начало и ще се срещне с брата на изчезналия мъж през следващата седмица.

Автор: Йорданка Бакалска

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лукашенко е наредил охраната на границите да се засили
Лукашенко е наредил охраната на границите да се засили
Правителството отпусна пари за добавки към пенсиите и инфраструктурни проекти (ОБОБЩЕНИЕ)
Правителството отпусна пари за добавки към пенсиите и инфраструктурни проекти (ОБОБЩЕНИЕ)