НОВИНИ

За четвърти път младежи разбиха чешма в Градската градина в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
16:15, 19.08.2020
Чете се за: 00:41 мин.
Криминално

Отново вандализъм в центъра на Русе. За четвърти път младежи разбиха чешма в Градската градина. От началото на годината загубите на общината от подобни прояви са за 100 хиляди лева.

От видеозаписа, с който разполага общината, се вижда как през нощта младеж, заобиколен от свои приятели рита чешмата и тя става на парчета.

Спасимир Димитров, директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност” – Община Русе: Късмет има, че просто тръбата, която захранва самата чешмичка, не е била скъсана и колегите от КООРС са успели да спрат водата.

Видеозаписът е предаден в полицията за установяване на самоличността на извършителите, а конструкцията на чешмата ще бъде променена, както се случи с друга чешма в Градската градина, която редовно беше разбивана от вандали.

Спасимир Димитров, директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност” – Община Русе: На базата на нанесените щети изискваме от извършителя да заплати щетите.

Щетите само от тази чешма са около 500 лв. Вандалските прояви в града обаче са постоянни.

Спасимир Димитров, директор на Дирекция „Обществен ред и сигурност” – Община Русе: Единият от орнаментите на шадравана също е изместен. Постоянно подменяме счупени пейки, кошчета за отпадъци.

Затова на повечето места в града е изградено видеонаблюдение.

Автор: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва ремонт на Варненската катедрала
Започва ремонт на Варненската катедрала
Яне Янев: Проектът на ГЕРБ за нова Конституция е изключително семпъл и повърхностен
Яне Янев: Проектът на ГЕРБ за нова Конституция е изключително семпъл и повърхностен