НОВИНИ

Благоевградска област държи антирекорд по заразени с COVID-19 поредна седмица

bnt avatar logo
от БНТ
15:20, 19.08.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Регионални

Поредна седмица Благоевградска област държи антирекорда по заразени с коронавирус, като в някои дни изпреварва големи градове като София и Варна. От днес новите случаи за региона са 28.

Въпреки това, на извънредна сесия Общинският съвет реши да увеличи броя на децата в първа група в детските градини.

За да се избегне разпространение на коронавируса, в детските градини, които ще приемат повече деца, в сила остават противоепидемичните мерки, които се прилагат и в момента. Влиза се през отделни входове, прави се задължително измерване на температурата, а помещенията се дезинфекцират по 4 пъти на ден. По-малко са и играчките в занималните .

Въпреки увеличения брой на случаите на заразени с коронавирус в Благоевград повечето родители не се притесняват да пускат децата си на детска градина.

25 първи групи има разкрити към детските градини в Благоевград за новата учебна година. С две повече ще бъдат децата в тях в сравнение с миналата година.

При случаи на коронавирус в детските заведения, на място ще се решава дали да се затворят целите сгради или да се изолират само групите, където има установени заразени с COVID 19, уточниха от общинското ръководство.

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Галатасарай взима Десподов
Галатасарай взима Десподов
Рилски спортист с първа тренировка за новия сезон
Рилски спортист с първа тренировка за новия сезон