НОВИНИ

Доналд Тръмп официално прие кандидатурата на републиканците за втори мандат

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
07:14, 28.08.2020 (обновена)
Чете се за: 01:14 мин.
САЩ
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп прие официално номинацията на Републиканската партия за кандидат за президент на САЩ. Той произнесе речта си на четвъртата, последна вечер от Националния конгрес на партията. Тръмп не пропусна да критикува опонентите си, а докато говореше се чуваха възгласите на стотици протестиращи пред Белия дом.

Пищно и разточително - така изглеждаше сцената, изградена на Южната морава на Белия дом. Отта Доналд Тръмп произнесе речта, с която прие номинацията на републиканците. Търговия, имиграция, образование, енергетика, външна политика - част от областите, в които Тръмп се похвали с безпрецедентни успехи.

"Това са най-важните избори в историята на нашата страна. Като никога досега избирателите са изправени пред ясен избор между две партии, две визии, две философии, два варианта на дневен ред", каза Тръмп.

И Тръмп, както и почти всички изявили се през изминалите 4 дни републиканци, очертаха апокалиптичен сценарий в случай на победа на демократите.

"На тези избори се решава дали ще спасим американската мечта или ще позволим на социалистически идеи да разрушат нашата лелеяна съдба. Ще се реши дали бързо ще създадем милиони високоплатени работни места или ще разбием индустрията си и ще изпратим милиони работници зад граница, както се правеше десетки години", каза президентът на САЩ.

Кандидатът на републиканците настоя, че се е справил с пандемията, и обеща заразата да бъде преборена с ваксина. Очерта и бързо икономическо възстановяване.

"През новия президентски мандат отново ще въздигнем най-великата икономика в историята. Ще се върнем към пълна заетост, растящи доходи и рекордно благоденствие", каза Тръмп.

Дори и новата ограда, изградена през седмицата пред Белия дом на моменти, не успяваше да заглуши недоволството на стотиците протестиращи пред сградата.

Не закъсняха и коментарите - не остана скрит погледът на първата дама Мелания Тръмп, към една от дъщерите на съпруга й - Иванка Тръмп, която представи баща си преди речта му. Поне 20 неточности преброиха наблюдатели.

А според политолозите тази ще бъде запомнена заради изключително красивата сцена, а не заради съдържанието. 68 дни преди вота Джо Байдън води пред Доналд Тръмп. Финал на националната конференция на републиканците сложи 5-минутна пищна заря.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6 жертви на урагана Лаура в Луизиана
6 жертви на урагана Лаура в Луизиана
157 нови случая на COVID-19 при направени 7639 PCR теста
157 нови случая на COVID-19 при направени 7639 PCR теста