НОВИНИ

Тръмп предупреди републиканците, че опонентите им ще се опитат да "откраднат" изборите

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
07:36, 25.08.2020 (обновена)
Чете се за: 01:22 мин.
САЩ

Американският президент Доналд Тръмп предупреди републиканците, че опонентите им ще се опитат да "откраднат" изборите през ноември. Шарлът, Северна Каролина е домакин на 4-дневният Национален Конгрес на републиканците. "Земя на обещания" беше темата на първия ден и премина предимно в критики към демократите, коментираха анализатори.

"По много мил и възпитан начин ще ви кажа, че те се опитват да откраднат изборите, също както направиха предишния път със шпионирането и ние ги хванахме, това включваше и президента Обама. Бъдете много внимателни! Това ще бъдат - и аз наистина вярвам, че е така, най-важните избори в историята на нашата страна. Не им позволявайте да ви ги отнемат" , каза президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Минути след като Тръмп беше официално номиниран от съпартийците си за техен кандидат за изборите през ноември, атаките срещу демократите започнаха. Той ги обвини, че използват COVID кризата и че това ще бъде най-манипулираният вот, най-вече заради възможността да се гласува по пощата. По-късно държавният глава изненада група служители от първа линия в борбата с COVID-19. Той се появи сред медицински сестри, полицаи и пощальони.

Речи произнесоха редица изявени републиканци и привърженици на Тръмп, сред тях и семейството от Сейнт Луис, което размахваше оръжие срещу протестиращите чернокожи. Говори и най-големият син на президента - Доналд Тръмп младши.

"Байдън обеща да вземе парите от вашите джобове и да ги пази в блатото. В това има смисъл, като се има предвид, че Джо Байдън всъщност е чудовището от Лохнес. Вече половин век той се спотайва в блатото. От време на време подава главата си, за да се кандидатира за президент", каза Доналд Тръмп - младши.

"Администрацията Байдън-Харис ще бъде много, много по-лошо. Предишният път началник на Джо беше Обама. Сега това ще бъдат Пелоси, Сандърс и отбора им. Тяхната визия за Америка е социализмът, а ние знаем, че социализмът се провали навсякъде", каза Ники Хейли, бивш посланик на САЩ в ООН.

Според програмата на Конвенцията Доналд Тръмп ще се появява всяка вечер, но едва в четвъртък ще произнесе речта, с която приема номинацията Републиканската партия за кандидат за Белия дом.

Заради COVID кризата Конгресът е комбинация от онлайн прояви и изказвания на живо. Първите коментари на анализатори са, че въпреки обещанията, че Конгресът на републиканците ще бъде "по-малко негативен", той вече доказва обратното. По-голямата част от изказванията рисуват апокалиптични сценарии при победа на кандидата на демократите Джо Байдън.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акад. Богдан Петрунов: Учебната година трябва да започне нормално, учителите да носят маски
Акад. Богдан Петрунов: Учебната година трябва да започне нормално, учителите да носят маски
Светлана Тихановская ще направи изявление в ЕП
Светлана Тихановская ще направи изявление в ЕП