НОВИНИ

Продължават протестите в страната, автошествие във Велико Търново

bnt avatar logo
от БНТ
21:08, 24.08.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Регионални

Във Велико Търново недоволни от управлението на страната граждани направиха протестно автошествие.

Протестиращите преминаха по главния път София - Варна, а след това се отправиха към прохода „Хаинбоаз" и обратно по същия маршрут. До блокади не се стигна, но заради шествието за кратко движението в района беше затруднено.

Привърженици на партия "Възраждане" се събраха за поредна вечер на протест пред сградата на община Пловдив с искане за оставки на кабинета и главния прокурор.

Те заявиха, че днешната подкрепа на прокурорите от структурите в страната за техния началник Иван Гешев е била направена под йерархичен натиск и за пореден път отхвърлиха варианта проектът за нова конституция да удължи управлението на Бойко Борисов като министър председател.

Всеки делничен ден протестиращите от партия "Възраждане" изразяват недоволството си с речи на площада пред общината. Масовият протест в града обаче, в който се включват граждани от различни социални групи и с различни политически убеждения, се случва в четвъртък.

Шествие за 46-ия ден на протести в Русе. Традиционният антиправителствен протест в Русе започна пред Съдебната палата в града.

С викове "Оставка" и "Мутри вън" участниците в него направиха шествие от централния площад "Свобода" до един от русенските символи - Пантеона на възрожденците.

По пътя си те блокираха за кратко движението по кръстовището между улица "Петко Д. Петков" и булевардите "Цар Освободител" и "Съединение", като настояваха, че "всеки ден ще е така, до оставката на министър-председателя Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двойно увеличение на жалбите в туристическия сектор заради отменени пътувания
Двойно увеличение на жалбите в туристическия сектор заради отменени пътувания
Соня Йончева ще пее в Античния театър в Пловдив
Соня Йончева ще пее в Античния театър в Пловдив