НОВИНИ

Иван Хиновски, ИТН: Основният ни водораздел с БСП е по казуса с АЕЦ "Белене"

bnt avatar logo
от БНТ
08:10, 05.08.2021
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

Имаме пълно единодушие с "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". С БСП имаме различни визии за АЕЦ "Белене", ние смятаме, че не това е ядреният приоритет. Ще ги убедим, че 7-и и 8-и блок е по-икономичен проект, реализуем, това е основният водораздел между нас, но ще намерим решение, аз съм убеден. Това коментира в "Денят започва" по БНТ Иван Хиновски, енергиен експерт и депутат от "Има такъв народ".

Той коментира, че във връзка с рекордната цена на тока на енергийния пазар, е необходимо незабавно изслушване на министъра на енергетиката и председателя на борда на Българския енергиен холдинг, което ще бъде поискано още днес.

Според Хиновски основната грешка в управлението на отрасъла е забавеното обединение с Румъния.

Това е една голяма спирачка за свободната търговия със Западна Европа, допълни експертът.

Абсурдното е, че това нещо се повтаря от 5 - 6 години насам и никакви мерки не се взимат. Абсурдът е, че в центъра на проблема е държавната ТЕЦ, това говори за качеството на управление на нашите енергийни дружества, коментира Хиновски.

Очевидно, че има някакви други съображения над енергийните, може би саботират, защото за мен това е вид саботаж, заяви още той.

Смятам, че трябва да бъде направена проверка на регулаторния ангажимент на държавната ТЕЦ "Марица Изток 2". Тя е нарицателно за лошо държавно управление на енергийно дружество - това всички партии го признават, подчерта енергийният експерт.

Вижте целия разговор във видеото

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Риана се нареди в клуба на милиардерите
Риана се нареди в клуба на милиардерите
Румен Радев, АИКБ: Оставаме в протестна готовност заради високите цени на тока
Румен Радев, АИКБ: Оставаме в протестна готовност заради високите цени на тока