НОВИНИ

Иван Иванов временно поема националния отбор по вдигане за тежести

Иван Иванов
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
18:17, 08.04.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Управителният съвет на Българска федерация по вдигане на тежести гласува временен треньорски състав за провеждане на Европейското първенство в Ереван, Армения, с главен треньор Иван Иванов и с личните треньори на състезателите - Кръстина Атанасова, Радослав Атанасов, Никола Колев, Пламен Братойчев, Борислав Налбантов.

Окончателният треньорски състав към БФВТ ще бъде обсъден и гласуван на Общо събрание на сдружението на 31 май 2023 г., след одобрение от УС, предложен на Треньорска комисия, съобщиха от Българска федерация по вдигане на тежести.

Иван Иванов докладва състоянието на състезателите от националния отбор преди Европейското първенство. На заседанието беше утвърден окончателният състав на националния отбор за мъже и жени за участие в Европейското първенство по вдигане на тежести (15-23 април).

При жените ще участват: Бояна Костадинова и Рени Русева (45 кг), Магдалена Димитрова (49), Галя Шатова (59) и Джесика Иванова (+89).

При мъжете в състава попаднаха: Ангел Русев и Дениз Данев (55), Иван Димов и Габриел Маринов (61), Валентин Генчев и Диан Пампорджиев (67), Божидар Андреев (73), Карлос Насар (89) и Васил Маринов (109).

Днешното заседание на УС на Българската федерация по вдигане на тежести бе първо след вписването на Ариф Маджид за президент. На заседанието присъстваха членовете на УС - Ариф Маджид, Иван Иванов, Кирил Панайoтов, Антон Коджабашев и Живко Архондев.

За изясняване на актуалното финансово състояние на сдружението членовете на УС решиха да бъде извършен независим финансов одит за периода от 01.01.2021 г. до 23.03.2023 г. На следващото Общо събрание в края на май ще бъде предложен за гласуване финансовият отчет на федерацията заедно с доклада на одитора. Тогава ще бъде приет и бюджетът на БФВТ за 2023 г. На около 400 хил. лева възлизат дълговете на федерацията по предварителни данни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Референдум в зародиш - какво следва? Коментар на доц. Наталия Киселова
Референдум в зародиш - какво следва? Коментар на доц. Наталия Киселова
Непознатият Париж
Непознатият Париж