НОВИНИ

Ивет Горанова и Васил Ривов достигнаха репешажите на Световното по карате в Дубай

ивет горанова васил ривов достигнаха репешажите световното карате дубай
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:46, 17.11.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийската шампионка Ивет Горанова и Васил Ривов се класираха за репешажите за бронза на Световното първенство по карате в Дубай.

В категория до 55 кг "кумите" Горанова отстъпи на четвъртфиналите с 4:5 срещу представителката на САЩ.

Българката започна надпреварата с успех с 1:0 над еквадорката Микаела Енрикес. Във втория кръг тя се наложи с 5:3 над своята добре позната съперничка Анжелика Терлюга от Украйна в повторение на финала за титлата на Олимпиадата в Токио 2020.

На четвъртфиналите победният ход на Горанова беше спрян от американката Тринити Алън. На полуфиналите Алън водеше с 5:1 срещу Дженифър Варлинг (Люксембург), когато получи контузия на рамото и се отказа. Американският щаб подаде контестация, която беше уважена, и Алън получи правото да участва на финала в събота, въпреки че беше приета в болница. От тима на Люксембург обаче също подадоха контестация, която не беше удовлетворена.

Така Ивет Горанова продължава на репешажите за бронза.

В категория до 67 кг при мъжете Васил Ривов също получи възможност да се бори за бронзов медал, след като беше изтеглен в репешажите от олимпийския шампион Стивън Да Коста. Французинът победи българина в среща от четвъртия кръг с 3:0. Ривов стартира шампионата с две победи.

В категория до 60 кг Тодор Настев постигна две победи и загуба. При 50-килограмовите жени Кристина Свиленова допусна поражение в първата си среща. По програма репешажите са в четвъртък. Утре Пеньо Пенев ще участва в дисциплината "ката".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежите ни по бокс са отбор на месец октомври
Младежите ни по бокс са отбор на месец октомври
Антон Кутев подаде оставка като говорител на служебния кабинет
Антон Кутев подаде оставка като говорител на служебния кабинет