НОВИНИ

Ивет Лалова пред БНТ: Светът става Олимпиада (ВИДЕО)

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова ще бъде специален репортер на БНТ в Париж

Ивет Лалова пред БНТ: Светът става Олимпиада (ВИДЕО)
bnt avatar logo
от БНТ
09:12, 16.07.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Десет дни преди началото на Олимпийските игри в Париж БНТ води разгорещена подготовка за един от най-големите спортни форуми.

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова ще бъде специален репортер на БНТ в Париж, както и, разбира се, анализатор на състезанията по лека атлетика.

"Вълнението за Олимпиадата се усеща. Светът става Олимпиада. Ще се насладим на участията на нашите олимпийски. Стискаме им палци и им пожелаваме успех. Олимпиадата е добра, когато си във форма. Емоцията ми липсва всеки ден. Тя липсва винаги. Радвам се, че съм покрай спортисти. Щастлива и радостна съм, че оставам в спорта по много начини", сподели столичанката в интервю за предаването "Денят започва".

Според нея лекоатлетите ще се постараят да подобрят редица световни рекорди във френската столица.

"Резултатите в леката атлетика през последната седмица много се засилиха. Очаквам много рекорди. Сред нашите атлети има и много дебютанти. При мъжете е много оспорвано. Всички са с много близки резултати и ще бъде много интересно. В женския спринт много от състезателките се отказаха и някои се контузиха. Фаворитки пропускат този така важен и очакван старт. Спринтът е много интересен и динамичен. Очаквам с нетърпение тези стартове", допълни тя.

В студиото на "Денят започва" гостуваха и директора на дирекция "Спорт" в БНТ Ивайло Ангелов и журналистът на БНТ Евгени Николов, които споделиха очакванията си за българското представяне на турнира.

"Българското присъствие ще бъде отразено по най-добрия начин. Откриването по река Сена се очертава да бъде грандиозно и фамозно. Бокс и борба са сред спортовете, от които очакваме нещо. Дано излезе нещо и от стрелбата. Французите със сигурност ще са в топ 5 сред медалите", коментира Ивайло Ангелов.

"В тези 250 часа ще обхванем най-интересното. Финалите с най-големи очаквания за България са художествената гимнастика и вдигането на тежести. Има очаквания към Валя Георгиева в спортната гимнастика. В плуването и леката атлетика също имаме амбиции", допълни Евгени Николов.

Можете да гледате целия обект във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опашки от тежкотоварни автомобили на ГКПП "Кулата"
Опашки от тежкотоварни автомобили на ГКПП "Кулата"
По-малко от 5% са безработните висшисти у нас
По-малко от 5% са безработните висшисти у нас