НОВИНИ

Опашки от тежкотоварни автомобили на ГКПП "Кулата"

В девет области днес се ограничава движението за тежкотоварни автомобили в следобедните часове заради горещото време

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Владислава Миланова
09:18, 16.07.2024
Чете се за: 04:02 мин.
У нас
Слушай новината

Повече от 2 км е опашката от тежкотоварни автомобили на границата с Гърция през ГКПП "Кулата". Опашките от леки автомобили в петък и през уикенда се е дължал не само на интензивния трафик, но и на преминаващите за почивните дни автомобили с румънска регистрация.

В девет области днес се ограничава движението за тежкотоварни автомобили в следобедните часове заради горещото време.

От 13.00 до 21.00 часа днес ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 20 т по пътни участъци на територията на девет области - Русе, Шумен, Варна, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра заради високите температури, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

В област Русе ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по път I-2 Русе - Разград в участъка от изхода на Русе в посока Разград при 12-ти км до 37-ми км, както и по път I-5 Русе - Велико Търново от изхода на Русе при 6-и до 65-и км. Ще бъде спряно движението и по път I-5 в участъка от град Бяла в посока Русе до град Русе.

Временно ще бъде ограничено движението в областите Шумен и Варна в отсечка от автомагистрала "Хемус" от 311-и км при Буховци до 376-и км при Невша и от 376-и км до 425-и км в област Варна.

Забрана се въвежда и по път I-4 Търговище - Шумен, в отсечката Черенча -пътен възел "Белокопитово" от 250-и км до 258-и км.

На териториите на областите Шумен и Разград тежкотоварните превозни средства ще бъдат спирани за движение в участъка от път I-2 Русе - Шумен - Варна, а в областите Силистра и Шумен по първокласния път I-7 Силистра - Шумен.

В областите Ловеч и Габрово се ограничава движението на тежкотоварни камиони по участъка от първокласния път I-4 между Коритна и село Балабан - от 10-и км до 110-и км. Забрана се въвежда и за път I-5 Граница Велико Търново - Дряново - Габрово - граница Стара Загора между 115-и км и 144-и км.

Трафикът на тежкотоварни автомобили над 20 т на територията на областите Велико Търново и Търговище ще бъде временно ограничен по път І-4 Севлиево - Велико Търново - Търговище между селата Ново село и Черенча - от 101-и км до 250-и км. Ще бъде спрян тежкотоварният трафик и в участък от първокласния път І-5 Полски Тръмбеш - Велико Търново - Габрово от района на Полски Тръмбеш до Дебелец - от 65-и км до 115-и км, както и по път ІІ-55 Дебелец - Предела - Гурково, в отсечката от Дебелец до село Мишеморков хан.

От Агенция "Пътна инфраструктура" уточниха, че спирането на тежкотоварния трафик в определени участъци от републиканската пътна мрежа в следобедните часове, когато температурите са най-високи, е за да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка и да се опази живота и здравето на пътуващите.

От Пътната агенция добавиха, че при спиране на движението тежкотоварните автомобили ще изчакват извън пътното платно на определени места, без да пречат на останалите участници в движението. Ограничението не се отнася за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари, категорични са от АПИ.

Вчера движението също беше ограничено на тежкотоварни автомобили над 20 тона по пътни участъци на областите Русе, Шумен, Велико Търново, Търговище, Разград и Силистра поради очакваните високи температури над 35 градуса.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж от Бургас почина, след като глътна наркотик, за да го скрие от полицията
Мъж от Бургас почина, след като глътна наркотик, за да го скрие от полицията
Ивет Лалова пред БНТ: Светът става Олимпиада (ВИДЕО)
Ивет Лалова пред БНТ: Светът става Олимпиада (ВИДЕО)