НОВИНИ

"Избери важното" – БНТ гарантира обективност по време на предизборната кампания за вота

избери важното ndash бнт гарантира обективност време предизборната кампания вота
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:31, 27.09.2024
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Българската национална телевизия ще предложи на всички партии и коалиции, регистрирани от Централната избирателна комисия (ЦИК) за изборите за народни представители на 27 октомври 2024 г., равнопоставеност и еднакви условия за изява в периода на предизборната кампания от 27 септември 2024 г. до 25 октомври 2024 г. Детайлното и обективно отразяване на предизборната кампания, както и специалните студиа в изборния ден ще бъдат основен приоритет в програмата и в онлайн каналите на обществената телевизия – в новинарския сайт BNTNEWS.BG и мобилното приложение BNT NEWS.

Водещите журналисти от дирекция "Новини и актуални предавания" на БНТ ще продължат да поставят важните политически, икономически и социалнозначими теми, като представят предизборната кампания на зрителите задълбочено и на достъпен език.

Българската национална телевизия предоставя близо 1270 минути безплатни форми в програмата на БНТ 1 и още 480 минути в ефира на БНТ 2, като голяма част от безплатните участия са в праймтайма. Платените форми, които БНТ предоставя за желаещите партии и коалиции, са общо 760 минути в някои от публицистичните предавания на БНТ.

По време на предизборната кампания, обществената телевизия, както винаги, ще прилага редакционна независимост и отговорност при спазване на принципите и правилата, определени в решенията на ЦИК, действащото законодателство и добрата журналистическа практика, установена в Етичния кодекс на българските медии.

"Избори 2024" ще бъдат на фокус и в онлайн каналите на Българската национална телевизия – в новинарския сайт BNTNEWS.BG и приложението BNT NEWS, в което потребителите могат да се възползват от опцията за аудио стрийм на БНТ 1. Чрез нея хората с нарушено зрение и тези, които са в движение, могат да слушат на живо ефира на БНТ 1, или да го слушат във фонов режим, докато използват други приложения на своите мобилни устройства.

"Избери важното" – всичко за предизборната кампания в ефира на Българската национална телевизия, онлайн на BNTNEWS.BG и в мобилното приложение BNT NEWS за iOS или Android.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мигел Оливейра счупи китка и ще пропусне Гран при на Индонезия
Мигел Оливейра счупи китка и ще пропусне Гран при на Индонезия