НОВИНИ

Избираме новия 48-и парламент: Бъдете с БНТ в деня на вота

Цанка Николова
от Цанка Николова
20:30, 01.10.2022
Чете се за: 03:25 мин.
У нас
Слушай новината

Как гласува България, какви са първите прогнозни резултати и политическите реакции ще видите в специалните предавания "Избори 2022". Всичко най-важно и детайлно за предсрочния парламентарен вот през целия ден може да следите в емисиите "По света и у нас", на нашия сайт, както и в мобилното ни приложение bntnews.

В деня на вота нашите екипи ще предават най-важното и интересното от над 53 точки в страната и света. В обновеното високотехнологично Студио 5 с 200 квадратни метра нова визия и нови възможности ще бъдат визуализирани резултатите от вота. Обществената телевизия отново залага на социологическите агенции "Алфа Рисърч" и "Галъп".

"Нова виртуална реалност, много интересни графики, изключително интересни анимации. Нов начин на поднасяне на новината, много ще бъдем бързи, смятам, че ще бъдем много интересни на нашите зрители и много полезни с информацията, която им предоставяме, знаете, имаме възможност да бъдем навсякъде", каза Аделина Радева, водещ на "Избори 2022: Резултатът".

И този път в изборната вечер БНТ няма да изневери на стила си.

"Най-добрите резултати, прогнозни резултати, най-добрите коментари, героите на деня и главното - отговор на въпроса: "Какво се променя" в реално време. Едно предаване, което се променя на момента с цялото умение на всички колеги от БНТ", каза Бойко Василев, водещ на "Избори 2022: Резултатът".

В очакване на резултатите от ефира на БНТ зрителите ще чуят гласа на интригуващи събеседници.

"На писателката Мария Лалева, на Васил Върбанов, на Николай Маджаров - Айчето, на Виктор Божинов, Петър Дундаков. Черешката бих казала на нашето парче от тортата в изборната вечер е анкетата на Флора с таксиметрови шофьори - знаем, че по традиция те нямат слаба тема", каза Добрина Чешмеджиева, водещ на "Избори 2022: Вашият глас".

Георги Любенов, Христина Христова и Симеон Иванов ще покажат как се събужда България в изборния ден и как гласуват политическите лидери. Мариана Векилска заедно с кореспондентите на БНТ ще проследи как гласува България от столицата до избирателните секции в най-отдалечените места в страната.

При Мая Костадинова ще видим как гласуват българите зад граница и как глобалните кризи се отразиха на изборите у нас. Извънредните новинарски емисии "По света и у нас" ще обобщават и показват всичко важно в хода на изборния ден. Бъдете с БНТ! Изберете важното!

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изборът на Райна Кабаиванска: Майсторският клас на примата създава нови оперни звезди
Изборът на Райна Кабаиванска: Майсторският клас на примата създава нови оперни звезди
Адриан Андреев загуби в оспорван полуфинален мач на "Чалънджър" във Франция
Адриан Андреев загуби в оспорван полуфинален мач на "Чалънджър" във Франция