НОВИНИ

Изолация за участниците и доброволците на Олимпиадата в Китай

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
12:37, 19.01.2022
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Слушай новината

5000 служители и доброволци вече са в Олимпийското село като част от подготовката за предстоящата Зимна Олимпиада в Китай.

В Олимпийското село в Пекин и в град Чжъндзякоу, другият град домакин, който ще приеме част от състезанията, ще действа т.нар. затворена система на управление. Служители и доброволци ще живеят в Олимпийското село и три хотела в близост.

"Дежурните служители, които ще бъдат на разположение през цялата Олимпиада, ще живеят в сградите на селото. Други ще бъдат настанени в три отделни хотела наблизо и ще бъдат транспортирани с автобуси, без да имат никакъв контакт с външния свят. Вече има подготовка, включително противоепидемични материали, за да се гарантира, че животът и работата ще протичат безпрепятствено", заяви Чжън Хайтао, говорител в Олимпийското село

Зимните Олимпийски игри ще се проведат в Китай между 4 и 20 февруари, а участниците пристигат на 27 януари.

Напълно ваксинираните участници ще влизат в затворената система без карантина, а тези, които не са, трябва да бъдат в изолация 21 дни преди пристигането си в Пекин.

Някои държави като САЩ и Канада задължиха всички свои представители да бъдат с поставена ваксина.

По време на игрите спортистите ще бъдат под постоянно медицинско наблюдение и тестване и няма да имат контакт с публиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинения на убийците на Ери Пехливанян
Повдигнаха обвинения на убийците на Ери Пехливанян
Тедрос Гебрейесус, СЗО: Пандемията далеч не е към края си
Тедрос Гебрейесус, СЗО: Пандемията далеч не е към края си