НОВИНИ

Изслушват в НС Захариева и Каракачанов за резултата от преговорите с Република Северна Македония

Николай Минков
от Николай Минков
09:42, 18.11.2020 (обновена)
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Снимка: БГНЕС

В парламента на дневен ред отново беше поставена темата за евроинтеграцията на Република Северна Македония и позицията на България. От опозицията поискаха изслушване на премиера. В рамките на първото за седмицата пленарно заседание депутатите завишиха санкциите за укриване на доходи в чужбина и решиха Здравната каса да поеме заплащането на помощните средства за хората с увреждания.

Кристиан Вигенин, БСП: Фокусът на дискусиите около отношенията с Република Северна Македония бяха свързани с това каква позиция ще заеме България. Тази позиция вече е заета, но заедно с това възникват и други въпроси по отношение на бъдещата политика на България към нашата съседка и по отношение на разширяването. Смятаме, че дискусията трябва да бъде по-цялостна. Не конкретно за тази позиция, а за отношенията между двете страни оттук нататък. И считаме, че тази информация и това изслушване трябва да бъде проведено с министър-председателя, а не с вицепремиери както виждам, че сте предложили.

Христо Гаджев, ГЕРБ: С оглед изминалото вчера неформално заседание на Съвета Общи въпроси и изразената от България позиция мисля, че всички ние можем да се обединим, да изслушаме двамата ресорни вицепремиери. Особено тези, които са били активни участници в преговорите до момента и биха могли да дадат най-акуратна и най-точна информация и по този начин да изразим ясната позиция на българския парламент в заключенията. Да можем да покажем това обединение, което имаме до момента.

НС регламентира на първо четене по-строги санкции за укрити доходи в чужбина

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отчитат повишено замърсяване на въздуха в страната през последните дни
Отчитат повишено замърсяване на въздуха в страната през последните дни
Том и Джери се завръщат на голям екран
Том и Джери се завръщат на голям екран