НОВИНИ

Извършителят на въоръжения обир на бензиностанция в Стара Загора е с богато криминално минало

bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 16.01.2024
Чете се за: 02:47 мин.
У нас
Слушай новината

Въоръжен грабеж е извършен тази нощ на бензиностанция в Стара Загора. Мъж е влязъл с оръжие в обекта, който се намира на един от входовете на града, заплашил касиера и взел около 2000 лв., които са били в касата. Извършителят е задържан.

Грабежът става около 1 ч. тази нощ. Маскиран мъж, облечен с тъмни дрехи, влиза на бензиностанция в Стара Загора, на изхода на града в посока Казанлък. Той заплашва касиера, който е принуден да отвори касата, в която е имало около 2000 лв. Извършителят е бил въоръжен.

"Става въпрос по-скоро за оръжие от типа на хладните, не за огнестрелно оръжие.То в момента се изяснява и се събират доказателства", каза Живко Коцев - гл. секретар на МВР.

Веднага след обира, служителят на бензиностанцията подава сигнал. След заградителни мероприятия е осъществен обход в района на местопроизшествието. Полицията залавя извършителя, който се мъчи да осуети полицейската проверка и оказва съпротива. След като е задържан е установена самоличността му – 31-годишен мъж с богато криминално досие.

"Грабеж, две кражби, има присъда, която не е приведена в изпълнение и са събрани достатъчно доказателства за неговата отговорност”, допълни Живко Коцев - гл. секретар на МВР.

В мъжа е открита открадната сума. Той е разкрит за по -малко от един час.

"Искам да поздравя служителите от ОДМВР град Стара Загора за изключително адекватната, бърза и професионална намеса в разкриването на тежко умишлено престъпление, каквото е грабеж. Наистина изключително адекватни - за по-малко от 5 часа те успяха да установят извършителя и той към момента е задържан”, коментира Калин Стоянов - министър на вътрешните работи.

Предстои да бъде повдигнато обвинение на 31-годишния мъж. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора.

Вижте повече в прякото включване на Десислава Петкова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Престъпна схема: Стотици са въвлечени в инвестиционна измама чрез фалшив клип
Престъпна схема: Стотици са въвлечени в инвестиционна измама чрез фалшив клип
Виктория Томова излиза отново на кортовете на Australian Open в сряда за среща от турнира на двойки
Виктория Томова излиза отново на кортовете на Australian Open в сряда за среща от турнира на двойки