НОВИНИ

Джани Инфантино: Европейски шампиони през две години също би било удачно

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:02, 03.01.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
джани инфантино европейски шампиони две години също било удачно
Слушай новината

Президентът на ФИФА Джани Инфантино сподели в интервю за италианско радио, че ако бъде взето решение за провеждане на Световното първенство по футбол на всеки две години, то би било удачно същата съдба да сполети и Европейското първенство.

През последните няколко месеца все по-усилено се говори за идеята на световната футболна централа затова Мондиала да се провежда на всеки две години, макар редица звезди да се обявиха против подобно решение.

Самият Инфантино обясни, че не той е направил това предложение, а то е било инициирано от Конгреса на ФИФА.

"Световно първенство през две години не е мое желание, а такова на Конгреса на ФИФА, който просто поиска това да бъде обсъдено и анализирано. Вече направихме обстойно проучване, според което от това би имало полза както от спортна, така и от икономическа гледна точка. По-важното е, че това е добре с оглед опазването на местните първенства и самите футболисти в тях. Така играчите биха имали по-малко мачове. Европейски шампионати през същия период (2 години) също би било удачно", коментира Инфантино.

Ако предложението на ФИФА в крайна сметка бъде прието, и световните и европейските първенства в действителност започнат да се провеждат на всеки две години, това би означавало, че на практика голяма част от футболистите в Европа ще трябва да играят за страните си всяко лято, ако двата форума не се засичат.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опашки за ваксини в Пловдив заради Омикрон
Опашки за ваксини в Пловдив заради Омикрон
Три къщи горяха в Търговище, загина 88-годишен мъж
Три къщи горяха в Търговище, загина 88-годишен мъж