НОВИНИ

Джанмарко Тамбери и Ариана Ериго ще бъдат знаменосци на Италия в Париж 2024

Златният медалист в скока на височина от Токио 2020 и носителката на общо три олимпийски медала във фехтовката ще поведат италианската делегация на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж 2024

bnt avatar logo
от БНТ
15:45, 22.04.2024
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийският шампион в скока на височина от Токио 2020 Джанмарко Тамбери и състезателката на рапира Ариана Ериго ще бъдат знаменосци на Италия по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж 2024, обявиха от Италианския олимпийски комитет.

31-годишният Джанмарко Тамбери влезе в историята по време на Игрите в японската столица, когато той сподели златния медал с Мутас Еса Баршим от Катар, след като двамата решиха да няма надскачане в спора помежду им за първото място. В кариерата си италианецът има и световна титла от Будапеща 2023.

Фехтовачката Ариана Ериго пък е на 35 години и ще участва за трети път в своята кариера на олимпийски игри, като зад гърба си тя има златен медал в отборното състезание на рапира от Лондон 2012. Ериго може да се похвали още със сребро в индивидуалната надпревара от Игрите във Великобритания, както и бронз от отборния турнир в Токио 2020.

Преди три години в японската столица знаменосци за Италия по време на церемонията по откриването Олимпийските игри бяха колоездача Елия Вивиани и състезателката по стрелба Джесика Роси, като тогава за пръв път в историята делегациите бяха водени от двама души - мъж и жена.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция срещу разпространението на дрога край училищата в София
Акция срещу разпространението на дрога край училищата в София
Украйна, Близкият изток и земеделието - на фокус в последното заседание на ЕП преди изборите
Украйна, Близкият изток и земеделието - на фокус в последното заседание на ЕП преди изборите