НОВИНИ

Джейми Варди: Възрастта е само число

Нападателят на "лисиците" навършва 37 години през януари, но не показва признаци на остаряване.

Джейми Варди
Снимка: www.lcfc.com
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:23, 20.08.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Джейми Варди вярва, че възрастта е само число и планира да тормози защитниците във Висшата лига дори след 40-те. Ветеранът донесе точката на Лестър с изравнителен гол в мача срещу Тотнъм за 1:1.

Нападателят на "лисиците" навършва 37 години през януари, но не показва признаци на остаряване, като изравни с глава в началото на второто полувреме и дори пропиля шанс да отбележи победен гол.

Той е вторият най-възрастен голмайстор в първия кръг на Висшата лига, като пред него е само Теди Шерингам, който отбеляза за Уест Хем срещу Блекбърн на 39 години през 2006 г.

"Възрастта е само число“, каза Варди, който подписа нов едногодишен договор през лятото.

"Докато продължавам да се грижа за себе си и докато краката ми все още се чувстват добре преди тренировки и мачове, тогава ще продължа толкова дълго, колкото е възможно физически. Не бих казал, че правя нещо различно. Все още се опитвам да правя същите бягания. Но най-важното е, че се грижа за себе си за възстановяване по възможно най-добрия начин. Имам всичко необходимо вкъщи", каза Варди.

Варди инсталира камера за криотерапия в дома си – практиката на използване на ниски температури за насърчаване на по-бързо възстановяване.

"Ще си направя масажите, ще направя криотерапия в басейна, ще се разтегна и след това ще се прибера вкъщи. След това, когато се прибера отново вкъщи, криотерапия, сауна и един час в кислородната камера", каза още Варди, цитиран от "Дейли Мейл".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волфсбург подсилва защитата си със съотборник на Кирил Десподов в ПАОК
Волфсбург подсилва защитата си със съотборник на Кирил Десподов в ПАОК