НОВИНИ

Лестър се завърна във Висшата лига с равенство срещу Тотнъм

Домакините се възползваха от малкото шансове, които имаха, за да изненадат селекцията на Анге Постекоглу.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
00:00, 20.08.2024
Чете се за: 05:22 мин.
Спорт
Лестър - Тотнъм
Снимка: X / @premierleague
Слушай новината

Лестър направи своето завръщане във Висшата лига с равенство 1:1 срещу един от представителите на Англия в евротурнирите Тотнъм. Домакините определено бяха подвластни през големи части от мача, но се възползваха от малкото шансове, които имаха, за да изненадат селекцията на Анге Постекоглу, която от своя страна пропиля огромен брой възможности.

Двубоят започна с една минута мълчание в чест на бившия наставник на Лестър Крейг Шекспир, който преди половин месец си отиде от този свят на 60 години. Англичанинът бе и асистент-треньор на Клаудио Раниери през сезон 2015/16, когато "лисиците" постигнаха невъзможното и спечелиха единствената си досега титла от английския елит.

Първата възможност се откри пред гостите в 6-а минута, когато Родриго Бентакур засече центриране от ъглов удар на Джеймс Мадисън, но Уилфред Ндиди изчисти топката, която обаче остана в притежание на "шпорите" и Бренън Джонсън нанесе точен удар, който бе спасен от вратаря на домакините Мадс Хермансен.

Натискът на Тотнъм продължи минута по-късно, когато новото им звездно попълнение Доминик Соланке получи прекрасно подаване от Хюн-мин Сон, но отново датският страж на "лисиците" се намеси.

Последваха нови добри възможности пред Кристиан Ромеро и Соланке, но гостите така и не намираха пролука към вратата на Хермансен.

Все пак логичното се случи в 29-а минута, когато след добре изградена атака Мадисън намери с прецизно центриране десния бек Педро Поро, който бе навлязъл навътре в наказателното поле, и с глава откри резултата в полза на "шпорите".

Мадисън бе близо до втора асистенция само четири минути по-късно, но Бренън Джонсън не се възползва по най-добрия начин от поредния невероятен пас на десетката на Анге Постекоглу.

След подновяването на играта статуквото се запази и отново гостите погледнаха към вратата на Хермансен в 55-а минута, като отново Соланке излезе на добра стрелкова позиция, но датския страж на Лестър направи поредното добро спасяване.

Джейми Варди обаче напомни за себе си и само две минути по-късно вдигна на крака феновете на "Кинг Пауър Стейдиъм". 37-годишната легенда на Лестър засече центрирането на Абдул Фатау Исахаку и изравни резултата. Това бе и първия точен удар на възпитаниците на Стив Купър в двубоя.

Това сякаш запали фитила на домакините, които стигнаха до нова опасна възможност в 70-а минута, когато Варди остана един на един срещу вратаря на Тотнъм Гилермо Викарио, след като бе изведен от новото попълнение Факундо Буонаноте, но английският таран разочарова със завършващия удар.

Минута по-късно лошите новини за "шпорите" продължиха. Родриго Бентанкур бе изнесен на носилка след сблъсък глава в глава с ганайското крило Фатау Исахаку.

В първата от добавените девет минути резервата на домакините Стефи Мавидиди открадна топката от резервата на гостите Лукас Бергвал и центрира към Ндиди, чийто удар с глава бе спасен от италианския страж на Тотнъм.

В заключителните секунди на двубоя друга от смените на Анге Постекоглу Ричарлисон се добра до последната добра възможност. Бергвал намери бразилеца с прекрасно центриране от статично положение, но нападателят бе крайно неточен със завършващия си удар.

Лестър ще пътува до Лондон за първото си гостуване след завръщането си във Висшата лига срещу Фулъм.

"Шпорите" от своя страна ще приемат на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" Евертън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ювентус на Тиаго Мота започна сезона с класически успех
Ювентус на Тиаго Мота започна сезона с класически успех