НОВИНИ

Джеймс Хардън отново тренира с Филаделфия 76ърс, въпреки заканите

34-годишният гард се присъедини към съотборниците си на третия ден от подготовката

джеймс хардън вкара точки впечатляващ обрат филаделфия 76ърс милуоки
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:36, 05.10.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Лидерът по асистенции в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада за последния сезон Джеймс Хардън се включи в тренировъчния лагер на Филаделфия 76ърс в щата Колорадо.

34-годишният гард се присъедини към съотборниците си на третия ден от подготовката, въпреки заканата си да бойкотира тренировъчния процес, докато не бъде трансфериран в друг отбор.

Хардън навлезе в последната година на контракта си и няма възможност да осъществи подобен бойкот, тъй като рискува спиране на състезателните права, казва Колективният трудов договор в НБА. Баскетболистът обаче остана крайно разочарован от решението на ръководството на тима да не получи през лятото предложение за нов дългосрочен договор, дума за какъвто е получил от президента по баскетболните операции на Сиксърс Дарил Мори преди година, твърди той.

Десеткратният участник в "Мача на звездите" Хардън не крие желанието си да премине в състава на Лос Анджелис Клипърс, но към момента сделка между двата клуба не е постигната.

Хардън, който има 14 сезона в НБА зад гърба си с отборите на Оклахома Сити Тъндър, Хюстън Рокетс, Бруклин Нетс и Филаделфия 76ърс, има кариерни показатели от 24,7 точки, 7 асистенции и 5,6 борби средно на мач в изиграни точно 1000 срещи. През сезон 2017/18, като състезател на Хюстън, той бе определен за "Най-полезен играч" на редовния сезон - най-ценното индивидуално отличие в НБА.

Филаделфия ще тренира във Форт Колинс до петък, а в неделя ще изиграе първия мач от предсезонната си подготовка, който ще бъде като гост на тима на Бостън Селтикс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марсилия и Брайтън ще се опитат да излязат от кризата
Марсилия и Брайтън ще се опитат да излязат от кризата
Ливърпул ще търси задължителна победа над белгийци в Лига Европа
Ливърпул ще търси задължителна победа над белгийци в Лига Европа