НОВИНИ

Джо Байдън остава в надпреварата за Белия дом

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
09:26, 13.07.2024 (обновена)
Чете се за: 02:42 мин.
По света
Слушай новината

Американският президент остава в надпреварата за Белия дом. На предизборен митинг в Детройт Джо Байдън увери съпартийците си, че няма да се откаже да бъде президент на Съединените щати втори мандат. От щаба на Байдън определиха изявата му като една от най-силните досега в предизборната кампания.

Усмихнат, шеговит и без никакви колебания - Джо Байдън продължава битката за Белия дом.

"Може би сте забелязали, че напоследък има много спекулации. Питат се - Какво ще прави Джо Байдън? Ще остане ли в надпреварата? Ще отпадне ли? Ето моят отговор. Продължавам и ще спечеля", отбеляза Джо Байдън, президент на САЩ.

Изказването на Байдън идва часове след объркването му на срещата на върха на НАТО, където нарече украинския президент Путин, а вицепрезидента си Камала Харис - Доналд Тръмп.

"Може би сте забелязали, че след дебата, пресата и техните добри момчета и момичета, започнаха да ме атакуват. Правя много грешки. Атакуват ме, защото понякога бъркам имена. Казвам, че това е Чарли вместо Бил", каза Джо Байдън.

Байдън определи опонента си - републиканеца Доналд Тръмп като "сериозна заплаха за демокрацията".

"Аз съм кандидатът на Демократическата партия. Аз съм единственият, който някога е побеждавал Доналд Тръмп. И пак ще победя. Познавам го. Доналд Тръмп е губещ", заяви Джо Байдън.

Джо Байдън и екипът му определено трябва да са доволни от предизборния митинг в Детройт. Президентът не направи лапсус, нямаше гафове и отношението на публиката беше много топло. Съпартийците му прекъсваха речта с възгласи "Не се отказвай" и "Още 4 години".

Лагерът на демократите, обаче, продължава да се разцепва. Джо Байдън загуби доверието на някои холивудски актьори и на традиционни спонсори на Демократическата партия. Но списъкът на поддръжниците му също е голям.

Над 80 конгресмени- демократи официално застанаха зад кандидатурата на Байдън. В социологическите проучвания Тръмп продължава да води. Като преднината му пред Байдън е по-малко от 3%.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вежди Рашидов: Никой не печели от битката в ДПС
Вежди Рашидов: Никой не печели от битката в ДПС
Облекчено ли е движението към Гърция след разширението на АМ "Струма" край Симитли?
Облекчено ли е движението към Гърция след разширението на АМ "Струма" край Симитли?