НОВИНИ

Джо Байдън прие номинацията за президент на САЩ

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
09:39, 21.08.2020 (обновена)
Чете се за: 01:03 мин.
САЩ
Снимка: БГНЕС

Размяна на обвинения между претендентите за Белия дом. Джо Байдън официално прие номинацията за кандидат-президент на Демократическата партия. Той обеща да избави Съединените щати от мрачните времена, причинени от действащия президент. Доналд Тръмп не му остана длъжен - републиканецът заяви, че евентуална победа на Байдън, би била катастрофална за страната.

Обещание за по-светло бъдеще от Джо Байдън и видео с кадри от личния архив на семейството, както и напомняне за двата мандата, които е прекарал като вицепрезидент бяха излъчени преди емоционалната му реч. А тя започна ударно - с критики срещу Доналд Тръмп, определен като най-лошия президент в историята на Съединените щати.

"Дайте на хората светлина и те ще открият правилния път. Сега е времето за това. Настоящият президент прекралено дълго обвива Америка в тъмнина. Провокира гняв. Провокира страх. Сее разделение. Давам ви думата си: ако ме изберете за президент, ще бъда съюзник на светлината, не на тъмнината. Време е да се обединим и да преодолеем тези мрачни времена", каза кандидат-президент на Демократическата партия Джо Байдън.

Баща, съпруг, фигура на обединител и политик с над 50 години опит. Такъв образ се опитват да изградят от щаба на Байдън. Победа на изборите през ноември за него и Камала Харис, би била както връх в кариерата му, така и неин достоен завършек. Твърди се, че не е изключено бившият вицепрезидент на Обама да проправя път за чернокожата Харис, която при следващи избори да бъде номинирана за държавен глава.

Колкото до Доналд Тръмп - на посещение в Пенсилвания, той неочаквано реши да посети местна пицария. А на въпрос за неговия опонент, президентът-републиканец заяви, че Байдън безспорно има здравословни проблеми, които биха го превърнали в президент, който ще доведе страната до катастрофа. Според проучванията Тръмп продължава да изостава с около 10 пункта, но все още е твърде рано за прогнози за изхода от вота тази есен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърбия вдига ограда по границата с България
Сърбия вдига ограда по границата с България
Първа жертва в огнище на нилска треска в Испания
Първа жертва в огнище на нилска треска в Испания