НОВИНИ

Джо Байдън: Путин не се шегува с ядрената заплаха

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
08:15, 07.10.2022 (обновена)
Чете се за: 01:40 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Рискът от ядрен сблъсък е много висок - това каза американският президент Джо Байдън. Той сравни сегашната ситуация с Карибската криза от 1962 година. Според Байдън Путин "не се е шегувал" когато е говорел за използване на тактическо ядрено оръжие. А по-рано Байдън издаде указ, с който помилва обвинените за притежание на марихуана на федерално ниво.

Мярката ще засегне сравнително малък брой хора, защото повечето подобни присъди са щатско ниво, коментират анализатори. И добавят, че с този ход Байдън частично изпълнява свое предизборно обещание.

По време на надпреварата за Белия дом, той обяви, че ще декриминализира изцяло за притежание на канабис. Байдън заяви, че е поискал от федералните служби да започнат процедура за преразглеждане на начина, по който марихуаната е класифицирана във федералното законодателство.

Понастоящем тя е в една и съща група с хероина и в по-висока група от метамфетамините. А политолози напомнят, че през ноември в САЩ ще има междинни избори и това е опит на Байдън, който е демократ, да укрепи позициите на съпартийците си, които ще се борят да запазят контрола върху Камарата на представителите и Сената.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Продължаваме Промяната" ще обяви позицията си за преговори за бъдещ кабинет
"Продължаваме Промяната" ще обяви позицията си за преговори за бъдещ кабинет
Анте Шимунджа: Равенството е реален резултат
Анте Шимунджа: Равенството е реален резултат