НОВИНИ

Джо Байдън ще участва в изборната надпревара за Белия дом

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:24, 04.07.2024
Чете се за: 02:42 мин.
По света
Снимка: БТА
Слушай новината

Американският президент остава в надпреварата за Белия дом. Вицепрезидентът Камала Харис опроверга медийни публикации, че тя ще смени Джо Байдън на изборите. Говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер заяви, че Байдън няма "никакво намерение да се оттегли".

Четири месеца преди президентските избори в Съединените щати, демократите не дават сигнали, че ще правят промени в надпреварата за Белия дом.

Карин Жан-Пиер, говорител на Белия дом: "Президентът продължава напред, продължава напред с кампанията си... Той се е фокусирал как да продължи да върши тази работа. Всичко останало, което чуваме или което се съобщава, е абсолютно невярно."

А призиви Джо Байдън да се оттегли има, дори в лагера на демократите. През последните дни усилено се заговори, че вицепрезидентът Камала Харис ще бъде новата кандидатура на демократите.

Камала Харис, вицепрезидент на САЩ: "Джо Байдън е нашата номинация. Веднъж победихме Тръмп, сега отново ще го направим."

Двама конгресемени от Демократическата партия вече официално призоваха сегашният президент да се откаже да участва в изборите. 24 губернатори демократи, обаче, застанаха зад Джо Байдън. С някои от тях той се срещна в Белия дом.

Кати Хоукъл, губернатор на Ню Йорк: "Тук съм, за да ви кажа, че президентът Джо Байдън е в играта, за да я спечели. И всички ние обещахме подкрепа, защото залозите не могат да бъдат по-високи."

Губернаторите признаха, че има разочарование сред демократите след дебата между Джо Байдън и Доналд Тръмп.

Тим Уолц, губернатор на Минесота: "Никой от нас не отрича, че представянето в четвъртък вечер беше лошо. Но според мен, това няма да повлие."

Убеждение, което засега не съвпада със социологическите проучвания. За няколко дни доверието към Байдън значително е намаляло. Изследване, направено по поръчка на "Ню Йорк таймс" показва, че за Тръмп биха гласували 49 процента от избирателите, а за Байдън - 43 на сто.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коди Милър-Макинтайър: Години търпение за този момент
Коди Милър-Макинтайър: Години търпение за този момент
Левски прати младок в Пирин
Левски прати младок в Пирин