НОВИНИ

Джокович се справи след обрат над Нори за нов финал на Уимбълдън

Новак Джокович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
20:35, 08.07.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният №3 Новак Джокович направи нова крачка към четвърта поредна титла на Уимбълдън, след като победи британеца Камерън Нори с 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 в полуфиналите на надпреварата.

Сръбският тенисист започна колебливо двубоя и изгуби подаването си три пъти в първия сет, който Нори спечели с 6-2 за радост на хилядите зрители по трибуните на Централния корт в Ол Ингланд Клъб. Нори продължи да бъде стабилен до средата на втората част, но след това Джокович започна да доминира и взе три поредни гейма, за да изравни резултата.

В третия сет Джокера даде само два гейма на съперника, след което един пробив му бе достатъчен в четвъртата част, за да затвори мача след 2 часа и 34 минути игра. Като цяло Джокович спечели 15 от последните 21 гейма на срещата.

"Никога не е лесно да играеш полуфинал в Големия шлем, има голямо напрежение. В началото не удрях топката чисто, Камерън доминираше, имах късмет да го пробия във втория сет за 4-3 и след това инерцията се промени. Все още не съм си свършил работата. Ще има много фойерверки във финала, за него това е първи финал, той няма какво да губи. Той винаги играе свободно, един от най-добрите сервиси, никога не съм взимал дори сет срещу него, така че се надявам този път да е различно. Надявам се опитът да ми помогне", сподели Джокович след успеха.

В спор за титлата в неделя Джокович ще срещне австралиеца Ник Кирьос, който продължи напред без игра след отказването на Рафаел Надал поради контузия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха шофьор на луксозен автомобил без книжка, със сигнална лампа и две радиостанции
Задържаха шофьор на луксозен автомобил без книжка, със сигнална лампа и две радиостанции
Получаваме азерски газ по газовата връзка между България и Гърция още през следващия месец
Получаваме азерски газ по газовата връзка между България и Гърция още през следващия месец