НОВИНИ

Рафаел Надал се оттегли от Уимбълдън

рафаел надал оттегли уимбълдън
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
21:54, 07.07.2022
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Носителят на 22 титли от турнири в „Големия шлем“ Рафаел надал преустанови участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Новината съобщи самият испанец на извънреден брифинг днес.

Причина за преждевременния край на участието на Матадора на Уимбълдън е контузията, която получи по време на четвъртфиналния двубой с американеца Тейлър Фритц.

Последвалите медицински изследвания установиха, че 36-годишният Надал е със 7-милиметрово разкъсване на коремен мускул.

Медиите в родината му усилено твърдяха, че въпреки контузията, левичарят от Манакор ще се появи на корта за полуфиналния си двубой с Ник Кирьос, който бе насрочен за петък, 8 юли, но Рафа и неговият щаб са стигнали до заключението, че е по-добре участието му на Уимбълдън да приключи.

"Както можете да си представите съм тук, защото трябва да се оттегля от турнира. Както всички видяха вчера, страдам от болка в коремната област. Не беше окей тогава и сега се потвърди - имам разкъсване на коремен мускул. Комуникацията е твърде закъсняла. Мислех цял ден за решението, което трябва да взема, но не виждам смисъл да продължа. Много трудни обстоятелства - очевидно е, че ако продължа да играя, контузията ще се влоши. Много ми е тъжно да го кажа. Взех това решение, защото смятам, че не мога да взема два поредни мача при тези обстоятелства. Не мога да сервирам с правилната скорост, не мога да правя нормални движения. Не мога да си представя, че ще спечеля два поредни мача по този начин и от уважение към себе си, не искам да излизам на корта и да не бъда достатъчно конкурентен, за да постигна своята цел. Щеше да има огромен шанс да нещата да се влошат и, ако трябва да бъда честен, преди две седмици се намирах на трудно място с травмата на стъпалото и сега нещата са по-добре в този случай. За мен най-важното нещо е щастието - повече от всяка една титла, всички знаят колко усилия влагам, за да бъда тук. Не мога да рискувам този мач и възможността да отсъствам 2-3 месеца от корта, защото това ще бъде трудно за мен", каза Матадорът на своята пресконференция.

По този начин Ник Кирьос по служебен път се класира за първия си финал от „Шлема“, където негов противник ще бъде победителят от мача, противопоставящ световния №3 Новак Джокович и представителя на домакините Камерън Нори.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Путин с едно от най-острите си изказвания от началото на войната в Украйна
Путин с едно от най-острите си изказвания от началото на войната в Украйна
Тадей Погачар спечели шестия етап на Тур дьо Франс
Тадей Погачар спечели шестия етап на Тур дьо Франс