НОВИНИ

Джокович: Тялото ми реагира различно в сравнение с преди, но успях да завърша мача

джокович тялото реагира различно сравнение успях завърша мача
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:18, 03.06.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Сръбският тенисист Новак Джокович призна, че се справя с редица физически проблеми след като отстрани испанеца Алехандро Давидович Фокина с 7:6(4), 7:6(5), 6:2, за да достигне до четвъртия кръг на Ролан Гарос за 14-а поредна година.

Мачът продължи три часа и 36 минути, а попитан за медицинския таймаут, който ползва, Джокович заяви: "Нямаме достатъчно време, за да изброя всичките си травми, защото списъкът е доста дълъг. Продължавам да играя. Това са обстоятелствата, с които трябва да се справя един професионален спортист. Приемам го. Понякога трябва помощ от физиотерапевт по време на мачовете, а понякога трябват хапчета. Друг път е необходима помощ от Бог или ангелите, каквото и да е."

"Реалността за мен в момента е, че тялото ми реагира различно в сравнение с преди няколко години. Но успях да завърша мача", добави сърбинът.

"Знаех, че ще бъде много труден мач срещу Давидович Фокина, много физически. Той се противопостави много, много добре. Страхотен боец е, изключителен тенисист. Поздравления за него за битката. Разбира се, победата си е победа, макар три часа да бяха доста време за два сета. Мислех, че ако загубя втората част, сигурно ще играем пет часа. Но трябва да си готов, защото това отнема много усилия. Със сигурност съм горд с представянето си", каза още Новак Джокович.

Той коментира и отношението на публиката към играчите.

"Мисля, че повечето хора идват, за да се наслаждават на тениса или да подкрепят някой от двамата играчи. Но има хора, групи и т.н., които обичат да освиркват всичко, което правиш. Намирам това за неуважително и честно казано не го разбирам. Но това е тяхна право, платили са билет. Всъщност 99 процента ще си замълча, но понякога се опълчвам, защото чувствам, че някой проявява неуважение, така че заслужава отговор на това", обясни още сърбинът.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Костадинов и Паленсия се класираха за Финалната четворка в Испания
Костадинов и Паленсия се класираха за Финалната четворка в Испания
Григор Димитров срещу Алтмайер в третия кръг на Ролан Гарос тази вечер
Григор Димитров срещу Алтмайер в третия кръг на Ролан Гарос тази вечер