НОВИНИ

Джон Флорвиъс се сбогува с Левски и обяви: Беше едно невероятно пътуване

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:35, 19.12.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
джон флорвиъс сбогува левски обяви беше едно невероятно пътуване
Снимка: БК Балкан Ботевград
Слушай новината

Американският баскетболист Джон Флорвиъс използва профила си в социалните мрежи, за да се сбогува емоционално с отбора на Левски, след като по-рано днес стана ясно, че 33-годишният състезател ще продължи кариерата си в Рилски спортист.

Трансферът на Флорвиъс в посока Самоков бе продиктуван от финансовите проблеми на "сините", към които той се присъедини през месец септември 2022-а година.

За общо 15 месеца в клуба американецът се превърна в основен състезател, като през март тази година помогна на Левски да триумфира с Купата на България след победа на финала срещу ЦСКА, а преди малко повече от два месеца стана най-резултатен при победата на столичани срещу Балкан Ботевград в спора за Суперкупата на страната.

На тръгване от отбора Флорвиъс изказа своите благодарности към всичките си съотборници и треньори, както и към феновете, описвайки своя престой при "сините" като "едно невероятно пътуване"

"Искам специално да благодаря на Левски за невероятните два сезона баскетбол. Вие ме посрещнахте и ме приехте като семейство от първия ден, в който пристигнах в София и винаги ще съм благодарен за всеки един момент. На феновете искам да благодаря за цялата подкрепа и лоялност. През хубавите и лошите времена вие останахте силни за отбора", написа американецът.

"На моите съотборници и треньори - вие ми помогнахте да израсна като играч и човек. Беше едно невероятно пътуване. Въпреки всичко, ние продължихме да се борим и постигнахме няколко незабравими победи. Спечелих първата си Купа и Суперкупа на България с вас, момчета. Затова искам да ви благодаря от цялото си сърце. Благодаря, Левски! До нови срещи", добави Джон Флорвиъс.

Наред с Флорвиъс тимът на Рилски спортист привлече още един американски състезател от Левски в лицето на Алън Арнет.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Полицай на годината" - кои са най-добрите служители на реда?
"Полицай на годината" - кои са най-добрите служители на реда?
"Българската Коледа" помага на Поли да проходи сама
"Българската Коледа" помага на Поли да проходи сама