НОВИНИ

Джон Макенроу за БНТ: Григор Димитров е тенисистът, подобрил най-много играта си през последната година

Легендата на тениса се изказа ласкаво за 13-я в света българин на въпрос на БНТ.

джон макенроу бнт григор димитров тенисистът подобрил играта последната година
bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 25.01.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Легендата на тениса Джон Макенроу посочи Григор Димитров като състезателя, подобрил най-много играта си през миналата година.

Макенроу, който в момента изпълнява ролята на експерт за Евроспорт, сподели мнението си за първата ни ракета в дискусия със спортни журналисти. В отговор на въпрос от Българската национална телевизия за представянето на Григор Димитров Джон Макенроу се изказа ласкаво за 13-я в света.

"Ако трябва да изтъкна един играч, който през изминалата година е подобрил играта си много повече от всеки друг тенисист, то това е Димитров. Много се радвам да видя това развитие у него. Винаги е бил класен играч и добър човек, но имаше и своите проблеми - контузии, но най-вече липсата на самочувствие. Играе точно толкова добре, колкото и останалите", заяви той.

Носителят на седем титли от Големия шлем заяви, че Димитров е способен на още по-големи успехи.

"Надявам се, че ще успее да направи своя пробив, защото винаги е много вълнуващо да видиш как някой се е научил по трудния начин и успява да постигне нещо голямо. Залагам на него", допълни той.

Следващото предизвикателство пред Григор Димитров е турнирът от сериите АТП 250 в Марсилия, който започва на 5 февруари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николина Щерева и Петър Петров дадоха старт на поредицата „Българските имена на Царицата“ за вековния юбилей на атлетиката у нас
Николина Щерева и Петър Петров дадоха старт на поредицата „Българските имена на Царицата“ за вековния юбилей на атлетиката у нас
ЦСКА с категоричен успех като гост на Монтана в НВЛ
ЦСКА с категоричен успех като гост на Монтана в НВЛ