САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Как работи толсистемата в първите часове след старта й

Николай Минков
от Николай Минков
12:10, 01.03.2020
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

След дълги преговори и отлагане, толсистемата вече работи.Тежкотоварните автомобили над 3,5 тона трябва да плащат с бордови устройства, маршрутни карти или джипиес-тракери.

Работата на толсистемата в първите часове след старта й се осъществява гладко и без проблеми. Първата маршрутна карта е закупена в 2 ч тази нощ - 3 часа преди обявения официален старт в 5 сутринта.

Обстановката на граничните пунктове с Гърция и Турция е спокойна.

Олег Асенов - УС на АПИ: Постарали сме се за старта на ситемата за всеки входен коридор да има информационна табела. Освен това да има информационни табели къде е най-близкото разстояние за продажба на маршрутни карти и където могат да получат консултация. На ГКПП сме избрали персонал, който да говори езика на съседната държава.

Николай Нанков - зам.-министър на МРРБ: 14 500 бордови устройства са интегрирани и активирани в системата. Около 15 000 са тези, които са спедирани към превозвачи. Очакваме тяхната бройка в рамките на срока 27 март да се дооборудват българските превозвачи съответно с бордови устройства да се активират техните джипиес тракери през системата - да имаме около 40-45000 бордови устройства, абсолютно постижима цел.

Глобата за шофьорите, които не спазват новата разпоредба, започва от 150 лв и стига до 750 лв.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нов протест на медицинските специалисти
Нов протест на медицинските специалисти
Всички проби за коронавирус у нас до момента са отрицателни
Всички проби за коронавирус у нас до момента са отрицателни