НОВИНИ

Как се обезвреждат терористи тренираха в Добрич (СНИМКИ)

противодействие ситуация масов убиец училище разиграха добрич снимки
bnt avatar logo
от БНТ
14:57, 01.08.2024 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
Галерия
Слушай новината

Учение за противодействие на ситуация с двама въоръжени и овладяване на последствията от възникнала особено опасна престъпна дейност се проведе в училище в Добрич.

Двама терористи влязоха в сградата на учебното заведение и откриха безразборна стрелба по цивилни граждани. След подаване на сигнала първи в сградата влязоха служители от Първо районно управление в Добрич, като подсигуриха периметъра, неутрализираха единия от нападателите и изведоха ранени граждани. След тях влезе и тактическият екип, който обезвреди и залови другия терорист. Доброволчески екипи на Български Червен кръст – Добрич съвместно със екип на Центъра за спешна медицинска помощ оказваха съдействие на пострадалите на временен триаж до идването на линейките.

Със специализиран автомобил с вишка на РД ПБЗН бяха евакуирани и двама граждани, които са успели да стигнат до покрива на сградата, за да се спасят. Пожарникарите бяха подсигурени също от тактическия екип, тъй като не беше известно дали лицата не са въоръжени.

Участие взеха служители на Областната дирекция на МВР Добри, Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Дирекция "Национална система 112" към МВР, Центъра за спешна медицинска помощ, Български червен кръст, служители на ОД МВР Варна и други териториални подразделения на МВР. На място имаше и екипи от Сектор "Специални тактически действия" - Варна.

Снимки: БТА

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световният шампион Оливер Цайдлер постави световен рекорд на скиф в полуфиналите на турнира
Световният шампион Оливер Цайдлер постави световен рекорд на скиф в полуфиналите на турнира
Брук Франсис и Луси Спурс от Нова Зеландия завоюваха златото на двойка скул
Брук Франсис и Луси Спурс от Нова Зеландия завоюваха златото на двойка скул