НОВИНИ

Как живее крокодилът от "Ботунец" в столичния зоопарк?

bnt avatar logo
от БНТ
17:07, 09.08.2024
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Достъпът до зала "Големи котки, терариум и аквариум" е временно ограничен в частта, където е настанен новопристигналият крокодил. Това съобщиха от столичния зоопарк и се извиниха на посетителите си.

От парка отправят апел ограниченията да се спазват, хората да не преминават през загражденията, за да не безпокоят влечугото.

Още вчера стана ясно, че престоят на крокодила в Зоологическата градина-София ще продължи до окончателното изясняване на собствеността върху животното и осигуряване на подходящи условия за неговото отглеждане.

В Софийската зоологическа градина крокодилът ще получи необходимите ветеринарни грижи.

При непредставяне на документите в 10-дневния срок екземплярите се отнемат в полза на държавата, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

РИОСВ - София откри редица нарушения в документите на открития в столичния кв. "Ботунец" крокодил. В хода на проверката бяха установени сериозни несъответствия между номера на чипа, името на собственика, адреса на отглеждане на животното и представения документ от човека, който го отглежда, за което му беше съставен акт.

Оказа се, че номерът на чипа, адресът на отглеждане и името на собственика не отговарят на данните, посочени в регистрационната карта, представена на инспекцията. При извършената документална проверка и в регистъра беше констатирано още, че човекът, представящ се за собственик, няма издадени регистрационни карти за отглеждане на животни.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втори златен медал за Австрия в последната ветроходна регата в програмата на Олимпийските игри в Париж
Втори златен медал за Австрия в последната ветроходна регата в програмата на Олимпийските игри в Париж
До 2027 г. ще бъдат готови новите 10 станции на столичното метро
До 2027 г. ще бъдат готови новите 10 станции на столичното метро