НОВИНИ

Какво да очакваме от финала на "Войната на буквите" - актьорите Даниел Върбанов и Ненчо Костов

bnt avatar logo
от БНТ
10:41, 09.04.2023
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

Тази вечер от 21 часа е големият финал на сериала на БНТ "Войната на буквите". В "Денят започва" с Георги Любенов актьорите Даниел Върбанов и Ненчо Костов разказаха за вълнението преди последния епизод и емоциите по време на снимките.

"Все едно беше онзи ден, когато бяхме за първи път тук. За 12 епизод - аз доста се вълнувам, довечера ще гледам. Съвсем малко видях, защото ходих да презаписвам една реплика - няма да ви споделя, но се надявам доста да го харесат хората", каза Върбанов

Това е най-динамичният епизод за братските отношения на княз Баян и цар Петър, каза Ненчо Костов.

"Постоянно ни питат за втори сезон - всеки човек, който ме разпознае, първо са поздравления, второто нещо, което питат е - ще има ли втори сезон", каза Върбанов.

Като зрител гледам на образа си с повече симпатии, но като актьор имах битки със своя герой, споделя Костов.

"В процеса на работа, по време на снимките през лятото, минах през повече емоции и вълнения. Доста често на моя герой му бях... не сърдит, но по-скоро си казвах: "какво прави това момче?"

В много аспекти "Войната на буквите" е бъдеще, защото в малко от сериалите се дава шанс на млади и неизвестни хора да направят роли, коментира още Ненчо Костов.

"Това е бъдеще като актьорски потенциал, бъдеще за развитие на подобен жанр сериали и бъдеще дори от образователна гледна точка, за да може децата като започнат да учат после за тези хора, да се питат - това така ли е било, да има диспут и обратна връзка с учителите".

Името на сериала - "Войната на буквите" - ще се оправдае - колкото развръзки, толкова и завръзки ще има, обещават двамата актьори.

Вижте разговора с Даниел Върбанов и Ненчо Костов във видеото. А кой ще спечели войната на буквите - Баян или Петър - гледайте тази вечер от 21:00 часа по БНТ 1!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 730 бегачи в осмото издание на "Маратон Стара Загора"
Над 730 бегачи в осмото издание на "Маратон Стара Загора"
Гледайте големия финал на Световната купа по конен спорт в неделя по БНТ 3
Гледайте големия финал на Световната купа по конен спорт в неделя по БНТ 3