НОВИНИ

Какво пожела държавният глава в своето новогодишно обръщение?

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:31, 01.01.2022
Чете се за: 02:32 мин.
У нас
Слушай новината

В новогодишното си обръщение президентът Румен Радев пожела 2022 да е здрава и благополучна.

По думите му с общи усилия през изминалата година България е стъпила на нов, оздравителен път.

След изминалата година, изпълнена с много политически събития и противоборства, каква е равносметката на президента Румен Радев.

"Днес е време да празнуваме. Да се поздравим с това, че с общите ни усилия България стъпи на нов, оздравителен път. Промените са сложни, старият режим ще се бори да съхрани системата, която гарантира неговата безнаказаност и облаги, но процесът е в ход и нищо няма да може да го спре, ако в него участваме всички ние с разум, воля и кураж", заяви в своето обръщение държавният глава.

Според президента обществото ни се променя, когато всеки от нас осъзнава човешката си отговорност, когато всички облагородим отношението си един към друг. Призова да не забравяме и хората, които имат нужда от нашата подкрепа, както и тези, които изпълняват служебния си дълг.

"През 2021 г. надмогнахме чувството за предопределеност. Бракувахме много митове и заблуди", каза Румен Радев.

Предупреди, че остават още много предизвикателства пред новата година.

"Не само трябва да се справим със здравната и енергийната криза и техните социални и икономически последствия, но и да вземем важни решения, да предприемем смели и дълго отлагани реформи, които да ни изведат по пътя на ускореното развитие. За да заемем своето достойно място в европейското семейство, което ни се полага. Да се гордеем с постиженията на нашето образование, наука и култура, с икономическите и технологичните си успехи", посочи президентът.

Навлизаме в новата 2022 година с вяра в силите и с убеденост, че нашият разум, морал и усилия ще променят живота ни, каза в новогодишната нощ президентът Радев.

"Бъдете здрави и нека Новата година донесе радост и благоденствие в домовете ви! Да ни е честита Новата 2022 година", пожела държавният глава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът отправи пожелания за 2022 по нетрадиционен начин - на партия шах
Премиерът отправи пожелания за 2022 по нетрадиционен начин - на партия шах
Бум на COVID-19 в Байерн (Мюнхен)
Бум на COVID-19 в Байерн (Мюнхен)